La candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, es va comprometre ahir a complir les bases del seu programa davant d'entitats i associacions gironines. La socialista va signar un document on assumeix un total de 18 compromisos, els quals durà a terme si diumenge els vots la fan alcaldessa. I en cas que s'hagi de pactar, aquestes són el camp de joc que utilitzarà el PSC per arribar a un acord.

Una vintena de persones, representants del teixit associatiu i veïnal de Girona, van assistir a la lectura del manifest del PSC. «Els demanem que facin de federetaris públics», va dir la socialista dirigint-se a les entitats. Tot seguit va relatar la sèrie de compromisos.

Si Paneque arriba a l'alcaldia, no assumirà cap altre càrrec polític remunerat per així «centrar-se en la ciutat». En diferents ocasions la socialista ha retret a Marta Madrenas (CiU) que sigui alcaldessa i diputada alhora.

També va assegurar que recuperarà «les correctes relacions institucionals», és a dir, que l'Ajuntament només participarà en actes, manifestacions i actuacions «que siguin pensades i dirigides a tots els gironins sense exclusió». Va fer així una clara referència al paper que ha agafat l'Ajuntament en el procés independentista. En la mateixa línia, també vol «recuperar l'abraçada entre» els gironins. «Això és possible estimant i respectant la gran diversitat de persones, idees, cultures, tradicions i creences dels gironins», va exposar.

Pel que fa als serveis socials, Paneque va afirmar que acabarà el mandat, el 2023, amb 500 pisos més destinats a polítiques socials. Sobre seguretat, es va comprometre a incrementar el nombre d'agents de la Policia Municipal en un mínim de 30 efectius, a recuperar la policia de proximitat als barris i no serà tolerant en les ocupacions delinqüencials.

Millorar la mobilitat també és un pilar fonamental per al PSC. En aquest sentit, Paneque va afirmar que engrandirà el centre de la ciutat cap a l'Eixample, i que aquest estarà tancat al trànsit rodat i es donarà prioritat als vianants. També reformarà l'entrada Sud amb voreres més amples, restingint el trànsit de motor, millorant la mobilitat sostenible i embellint l'espai. D'altra banda, adaptarà tots els carrers perquè siguin accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

En el bloc del turisme, va destacar que limitarà i regularà el lloguer de pisos turístics. També va assegurar que limitarà les activitats culturals que es fan al centre de la ciutat.

Més espai per a les entitats

Referent a les associacions, la socialista es va comprometre a obrir un nou local per a les entitats feministes i el col·lectiu LGTBI. I l'edifici del Centre de Seguretat i Condicions de la Salut Laboral, situat a la zona de la creu de Palau, el destinarà a usos d'habitatge assistit, a un centre d'atenció de familiars de malalts amb Alzheimer i d'ús i atenció de pares i mares amb fills diagnosticats amb TEA.

Finalment, la candidata del PSC ajudarà econòmicament els emprenedors que volen iniciar un nou projecte i les start-ups que necessitin un segon impuls al seu negoci.