El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar a PP i a Ciutadans que «contribueixin a la governabilitat i estabilitat» d'Espanya perquè aquest és el missatge que els van enviar els ciutadans en els recents comicis del 28 d'abril. En tot cas, si no estan disposats a contribuir a l'estabilitat i governabilitat d'Espanya, Sánchez els va reclamar que «es facin un costat perquè aquest país vol avançar en convivència».

El líder socialista va acudir a Sevilla a fer costat al candidat a la reelecció, Juan Espadas, en companyia de la candidata al Parlament Europeu i exconsellera andalusa Lina Gálvez i de la líder del PSOE andalús, Susana Díaz. El míting amb prou feines va reunir 1.200 persones, segons dades de l'organització al pavelló de la Navegació a la Illa de la Cartuja on es va celebrar l'Expo l'any 1992.

Sánchez va dedicar bona part de la seva intervenció a posar en valor el llegat dels governs socialistes de Felipe González i de José Luis Rodríguez Zapatero. Ho va fer per destacar que el PSOE és el partit que durant més temps ha governat Espanya en aquests últims 40 anys de democràcia.