El vicepresident del Govern català i número tres d'ERC, Pere Aragonès, va demanar concentrar el vot independentista en ERC per guanyar l'Ajuntament de Barcelona a l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau: «Això va de guanyar, i pot anar d'un vot. Concentrem el vot independentista en Ernest Maragall».

A l'acte final de campanya d'ERC, va advertir que Colau pot pactar amb el PSC: «Hi ha els que estan disposats a pactar amb els del 155. No ens despistem, gent d'esquerres de Barcelona», i va dir que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, saludarà el Govern des de l'ajuntament per donar la benvinguda a la república catalana.

Maragall va afirmar que Colau és «l'última esperança de l'unionisme», fet pel qual els ciutadans hauran de decidir entre la Barcelona del bloc PSOE-Podem o la de Maragall, i també va demanar concentrar el vot sobiranista en el seu projecte, uns suports que va prometre que sabrà gestionar i que retornarà multiplicats en forma de bona gestió i república.

«Avui la veu de la repressió es diu PSOE. I, encara que els comuns alcen la veu per mostrar el seu desacord, després seuen a debatre càrrecs amb ells. Després de la nostra victòria a Barcelona veurem Colau a Madrid negociant càrrecs i ministeris», va pronosticar Maragall, que va dir que demà arribarà la primavera republicana a la ciutat. El president del Parlament, Roger Torrent, va destacar que la victòria anirà d'uns vots, fet pel qual va demanar que ningú deixi de mobilitzar-se.