Junts x Catalunya (JxCATva tornar a guanyar les eleccions a la ciutat de Girona tot i que amb amb nou regidors dels 27 que estaven en disputa, un menys que fa quatre anys. En segon lloc s'hi va situar Guanyem Girona amb sis representants i el Guanyem GironaPSC també amb sis regidors. Ambdós guanyen dos edils. ERCi Ciutadans cinquena, conserven els quatre i dos seients respectivament. El PPtots els representants. No passava des de 1983. Els resultats van moure's fins a darrera hora.

Amb aquests resultats, Marta Madrenas podria intentar revalidar l'alcaldia en solitari, com en el darrer any i mig o buscar un pacte amb algun grup afí. El que tindria més números seria ERC, tot i que caldria veure si els republicans veurien bé aquest govern de coalició o si la formació de Madrenas arribar a fer aquest plantejament. Junts x Catalunya es quedarà sense el número 10, Eduard Berloso, que era l'actual vicealcalde i responsable de Medi Ambient, Participació i Seguretat, entre d'altres.

L'hipotètic tripartit d'esquerres, que estaria format per PSC, Guanyem i ERC suma però és complicat que tiri endavant si es té en compte que difícilment les dues formacions independentistes voldran oferir l'alcaldia als socialistes i que els socialistes tampoc la voldran donar a Guanyem Girona.

Marta Madrenas va aconseguir la victòria tot i perdre una mica de suport electoral, si es compara amb els comicis de fa quatre anys. Aleshores, Carles Puigdemont es va imposar amb el 32,59% de vots, mentre que Marta Madrenas, en prou feines, va superar el 30%.

L'augment de vots de la candidatura que encapçalava Lluc Salellas, li va suposar dos edils més que quan es van presentar com a CUP- Crida per Girona i ara en tindrà sis. La formació aconseguir la segona plaça. A més a més, la candidatura ha augmentat els sufragis passant d'un 14,94% a un aproximadament un 19% dels suports electorals. La candidatura havia guanyat molt múscul gràcies a la unió de la CUP amb moltes forces d'esquerres i republicanes, així com comuns sobiranistes, i alguns tòtems veïnals.

{C}

El PSC també va fer un salt important ja que va passar de quatre a sis regidors, fet que provocarà la reentrada de l'exnúmero 2 de Carles Puigdemont. Isabel Muradàs era ara la número 6 dels socialistes. Aquest pas endavant del grup liderat per Sílvia Paneque queda constatat amb el percentatge que passa del 14,50% a un a l'entorn del 19% en quatre anys de diferència.

{C}

Esquerra va mantenir els quatre seients del mandat anterior i, per tant, els seus quatre regidors i els nou de Junts x Catalunya encara no sumarien per fer majoria absoluta però permetria dotar d'estabilitat el govern local. ERC ha caigut de la segona a la quarta posició, tot i que en percentatge no ha perdut ni un punt respecte als resultats dels anteriors comicis. Quim Ayats tenia el hàndicap de ser el cap de llista independentista menys conegut tot i haver estat, en el passat, exregidor del govern, i més recentment senador. Els republicans però tenien vent a favor gràcies a la valoració positiva de la marca a nivell català.

Ciutadans seguirà amb els dos regidors amb una bicefalia amb Daniel Pamplona i l'anterior cap de llista Míriam Pujola, tot i que perden una mica de foça ja que baixen percentualment passant del 7,55% a no arribar al 7%. Per Pamplona el repte era majúscul perquè el jove alcaldable taronja s'ha hagut de donar a conèixer en poc temps ja que Ciutadans va fer públic el seu nom fa poques setmanes.

El PP i En Comú Podem, fora

Una de les grans incògnites era saber si el PPC podria seguir al consistori tenint en compte les enquestes arreu del país i la dinàmica negativa dels populars. En en els seus cinquens comicis, Concepció Veray. Els populars tenien presència al plenari gironí des de l'any 1983. Els populars cauen fins a la setena posició, superats fins i tot per En Comú Podem d'Eugènia Pascual. Els comuns tornen a quedar fora del saló de plens quan havien arribat a tenir tres regidors, quan defensaven les sigles d'ICV-EUiA, hi havien arribat a formar part del govern tripartit que encapçalava Anna Pagans.