L'alcaldessa en funcions de Girona i cap de llista de JxCat, Marta Madrenas, ara per ara no es tanca a cap opció. "Totes les fórmules són possibles perquè les he viscudes i implementades", assegura, en referència a encetar el mandat amb minoria o bé intentar tancar un pacte que li garanteixi com a mínim els catorze regidors. "És cert que defenso que sempre és més bo un govern fort, però no és absolutament imprescindible", subratlla.

"La major part de les meves etapes han estat sense majoria i he estat capaç d'arribar a consensos i acords quan ha fet falta, i això continuarà essent així", ha afegit, insistint amb el diàleg i deixant entendre que també se sentiria còmoda encarant el mandat en minoria.

{C}

Ronda de contactes amb tots els caps de llista

D'entrada, però, per explorar quines opcions té, l'alcaldessa en funcions ja ha convocat una ronda de contactes amb la resta de caps de llista. I els ha citat a tots ells al seu despatx d'Alcaldia entre avui i demà. "Parlarem amb totes les forces i mirarem quins són els seus plantejaments", ha dit.

En especial, Madrenas vol saber si algunes d'elles -sense precisar quines- continuen amb la mateixa línia que han seguit durant la campanya, en què van dir "coses incertes i gens constructives". "A partir d'aquí, veurem quins acords més ferms o puntuals tindrem per formar el nou govern; però crec que aquest és el moment per tornar a recuperar consensos i acords", afegeix.

L'alcaldessa en funcions afirma que, ara per ara, no té cap "prioritat" a l'hora de fixar un soci prioritari. "La meva obligació és el contracte amb la ciutadania; per això, mirarem que es pugui dur a terme el projecte de ciutat que defensem, i que ha estat el més avalat, mirar quina és la millor fórmula perquè això sigui així", ha reiterat.

Marta Madrenas, a priori, doncs, tant s'obre a tancar un pacte estable que li garanteixi majoria, com a encarar aquest mandat en minoria. "Les dues fórmules són possibles, perquè les he viscudes i implementades, i de les dues maneres hem pogut tirar endavant el projecte de ciutat", recorda l'alcaldessa en funcions. A l'hora de parlar amb la resta de forces, la cap de llista de JxCat ja avança que hi anirà "sense sectarismes ideològics" i "de manera honesta"; però això sí, també deixa clar que tothom sap què pensa "en tots sentits". No només de ciutat, sinó també de país. "Faré el que cregui millor per a la ciutadania", conclou.