Junts per Cat va aconseguir omplir de vots a favor seu la major part d'urnes d'Olot. Només en un del barri de Sant Roc, el PSC Junts per una dotzena de vots. En el nucli antic en el qual es compta una part de l'Eixample Malagrida, Junts va obtenir el major rèdit electoral.

Dècades de tenir el domini de les administracions locals, el compromís de molta gent que en alguna part o altra de la seva vida va estar vinculada al partit, l'arrelament social i l'efecte Puigdemont a les europees es van notar a l'hora del recompte. No hi va haver el desgast que suposava el final de l'època de Josep Maria Corominas. Quan el representant de Junts parlava de pactes amb ERC a Olot Televisió li van arribar dades que mostraven els primers indicis d'una victòria inapel·lable de JuntsxCat

El primer escrutini va ser el del col·legi electoral de Dinami'G al nucli antic, un feu tradicional de Convergència. No va ser una sorpresa i els tertulians esperaven canvis que no van arribar. Junts va arrassar a Sant Cristòfor i Masbernat, Bonavista, el Pla de Dalt i el Morrot i va guanyar amb comoditat en els altres barris.

La llarga espera de resultats iniciada entre les 8 i les 9 del vespre a l'emissora de ràdio va passar gràcies a un debat sobre possibles pactes derivats dels bons resultats d'ERC i del PSC a les generals.

A partir de les 10 de la nit, ningú més va parlar de pactes ni d'eleccions generals. Va quedar clar que si les coses van com han d'anar la gent vota JuntsxCat.

Hi ha pobles que van votar JuntsxCat a les europees i després els resultats de les municipals van ser favorables a ERC.

A Olot, el model de progrés de JuntsxCat fet en l'època Corominas els va anar bé. No va passar res extraordinari i van votar d'una manera que ni els beneficiaris de la majoria absoluta que també parlaven de pactes esperaven.