La CUP ha realitzat un recompte propi de les eleccions municipals del passat diumenge i assegura que va obtenir 176.841 vots a Catalunya, 55.567 més que els que publica el Ministeri d'Interior.

En un comunicat remès ahir, la formació va denunciar que les dades de l'Estat donen la xifra de 121.274 sufragis, una xifra que no coincideix amb la que ells han obtingut sumant els resultats de cada municipi. Segons la CUP, han obtingut 337 regidors a Catalunya i no els 335 que calcula el Ministeri i un total de 377 sumant-hi el País Valencià i les Balears amb 192.498 vots.

De fet, molts municipis gironins van detectar errors en els resultats de la pàgina web oficial del Ministeri de l'Interior, tal com va constatar el Diari de Girona. A Corçà, Sarrià de Ter i a Sant Gregori es van trobar que el web donava uns resultats totalment diferents dels que constaven a les actes signades per les meses electorals. En el cas de Sant Gregori, al qual la pàgina donava un triple empat entre JxCat, ERC i PSC quan la victòria era de JxCat, va corregir la informació.