Les eleccions de diumenge han demostrat, una vegada més, que Junts per Catalunya i ERContinuen essent, amb diferència, les forces amb un suport més ampli a les comarques gironines. Si es mira el mapa comarques, es pot comprovar que Junts per Catalunya guanya a la majoria de municipis de l'Alt Empordà, la Garrotxa i la Cerdanya. En canvi, ERC s'imposa al Gironès, la Selva, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany i el Ripollès.

A l'Alt Empordà, la comarca amb més municipis de tota la demarcació, Junts per Catalunya ha estat la força més votada en 35 pobles. A continuació es troba ERC, que venç a 21 municipis, el PSC, que s'imposa en cinc, partits independents, que guanyen en quatre, i la CUP, que registra una victòria.

A la veïna Baix Empordà, en canvi, la situació és la contrària i és ERC qui venç en un nombre més important de localitats (13), seguit molt a prop de Junts per Catalunya, amb 11. Més enrere se situen els independents, amb vuit victòries, el PSC, amb dues, i la CUP, amb dues més.

Al Gironès, la victòria també és per a ERC, que obté el triomf en 13 municipis, un més que Junts per Catalunya, que es queda amb dotze. La CUP guanya en un (Celrà) i els independents un altre (Aiguaviva).

Els republicans s'imposen també a la Selva, on aconsegueixen ser els més votats en 12 municipis, un més que Junts per Catalunya, que guanya en onze. Els independents vencen en quatre localitats.

ERC també guanya al Pla de l'Estany, on obté la victòria en sis pobles, i al Ripollès, on en suma vuit.

En canvi, el partit de Carles Puigdemont s'imposa a la Garrotxa, amb 12 victòries davant les 5 d'ERC, 3 d'independents i una de la CUP i la Cerdanya, amb vuit triomfs davant els 3 d'ERC.