Míriam Pujola renuncia a ser l'alcaldable de Ciutadans a Girona

Camino Fernández serà la cap de llista de la formació a les eleccions municipals del 28 de maig

Míriam Pujola, Carlos Carrizosa i Camino Fernández.

Míriam Pujola, Carlos Carrizosa i Camino Fernández. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

Míriam Pujola no serà la candidata de Ciutadans en les eleccions municipals dels 28 de maig a Girona. Pujola ha explicat aquest matí que «per raons mèdiques no estic a disposició d'encapçalar cap llista». L'actual portaveu de la formació, visiblement afectada durant tota la roda de premsa, també ha dit que, per aquests problemes de salut, «el més sensat era parlar amb els meus i renunciar».

«Per raons mèdiques no estic a disposició d'encapçalar cap llista i el més sensat era parlar amb els meus i renunciar».

Míriam Pujola

— Actual regidora de Ciutadans a Girona

Ciutadans va anunciar a finals d'octubre de l'any passat que Pujola, de 30 anys, seria la candidata a l'alcaldia de la ciutat. De fet, és regidora des de 2015, quan es va presentar per primera vegada en la formació amb 22 anys. Ho va fer com a segona de la llista, al darrere de Jean Castel, que va renunciar a principis de 2016. Mentrestant, fa quatre anys també ho va fer com a segona, després de Daniel Pamplona -actual regidor no adscrit-.

Pujola també ha fet un repàs a aquests vuit anys com a regidora. Sobretot, s'ha centrat en l'últim mandant, colpejat pel temporal Glòria i, posteriorment, per la pandèmia. La regidora ha apuntat que «sempre hem estat a disposició del govern pel que fos necessari» durant l'etapa més dura de la Covid-19. També ha destacat que durant aquests anys la formació ha treballat «de manera transversal en diferents temàtiques», com és el cas de la mobilitat, la digitalització a l'administració o la seguretat.

A la roda de premsa d'aquesta matí també hi ha assistit el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, que ha volgut agrair a Míriam Pujola «tot el treball fet des de 2015». «Ha estat la nostra puntal a Girona i mai ha defallit tot i els moments complicats», també ha assenyalat el president de la formació, que ha desitjat a Pujola que tot li «vagi molt bé» i li ha obert les portes «a tornar algun dia si així ho decideix».

Camino Fernández, la nova candidata

Míriam Pujola ha explicat també que, ara, «el projecte queda en bones mans». El seu lloc l'ocuparà Camino Fernández, que serà la cap de llista de la formació a les eleccions municipals. Fernández ha explicat que és «coneixedora de molts temes que s'han posat sobre la taula» en els últims anys. A més, creu que «a Girona encara queda molt per fer i és moment de solucionar els problemes». Entre altres, ha destacat que vol millorar la delinqüència als carrers i el tràfic de drogues, que «tenen unes xifres molt elevades». Un dels eixos principals del projecte també se centrarà en l'educació pels nens de zero a tres anys i en la gratuïtat en els menjadors escolars.

«A Girona encara queda molt per fer i és moment de solucionar els problemes».

Camino Fernández

— Alcaldable de Ciutadans a Girona

Camino Fernández va néixer a Santurtzi (País Basc) l'any 1975, tot i que actualment viu a Salt. Va ser diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya entre el gener de 2018 i el desembre de 2020 i, en l'actualitat, és assessora del grup municipal a Girona. És titulada com a auxiliar d'infermeria a l'IES Giner de los Ríos (Lleó) i ha completat la seva formació amb cursos d'auxiliar d'infermeria geriàtrica, d'assistent d'ajuda a domicili, de socorrisme i de tècnic de transport sanitari, impartits a la Creu Roja de Lleó. També ha estat voluntària de la Creu Roja com a socorrista i tècnica de transport sanitari i ha desenvolupat tasques d'auxiliar d'infermeria en equips multidisciplinaris dels serveis de cirurgia, traumatologia, medecina interna i consultes externes del Parc Hospitalari Martí Julià de Salt.

L'ara alcaldable de Ciutadans accepta «el repte» i ha explicat que ara estan centrats en «acabar d'enllestir el programa» de cara a les eleccions. Aquest, el presentaran aviat, igual que els altres membres que seguiran a Fernández a la llista. En tot cas, Carrizosa ha avançat que «els canvis només s'han fet al capdavant, les altres persones no varien».