ERC demana la finalització de la gran anella verda de Girona

«El medi natural de Girona és un bé a preservar i a protegir no només des del punt vista mediambiental sinó també cultural, social i econòmic», explica l'alcaldable, Quim Ayats

Un moment der l'excursió que l'equip d'ERC ha fet aquest matí per l'anella verda.

Un moment der l'excursió que l'equip d'ERC ha fet aquest matí per l'anella verda. / ERC

Redacció

ERC proposa la finalització de la gran anella verda a Girona per a potenciar el patrimoni natural de la ciutat i continuar posant en marxa iniciatives en favor de la salut i respectuoses amb el medi ambient. En aquest sentit, el cap de llista del grup, Quim Ayats, ha explicat que «el medi natural de Girona, i el patrimoni rural i històric que s’hi integra, és un bé a preservar i a protegir no només des del punt vista mediambiental sinó també cultural, social i econòmic, dotant el conjunt del municipi d’identitat pròpia i de valor singular per promoure l’activitat turística, esportiva i de lleure».

La formació té previst promoure diferents activitats de lleure respectuoses amb el medi pels recorreguts històrics i el patrimoni cultural del municipi. A part, també vol recuperar i potenciar la xarxa de camins rurals tradicionals que passen i surten de Girona i de l'antic traçat del carrilet i la seva infraestructura.

Ayats també ha apuntat que des del govern «hem de promoure una planificació sostenible i equilibrada del territori essent molt curosos en l'avaluació ambiental dels plans i projectes». A més, ha remarcat que Girona ha de ser «urbanísticament sostenible». L'alcaldable creu que s'han de posar en valor recursos naturals com les Gavarres, l'anella verda, les hortes de Santa Eugènia, les ribes del Ter, el riu Onyar o la vall de Sant Daniel. En aquest sentit, ha posat d'exemple la bona feina beta des del govern durant l'últim mandat amb el projecte La Vora de Girona, que pretén naturalitzar l'espai urbà, i que ja té espais naturals i patrimonials senyalitzats al parc de les Pedreres. Aquesta ha estat una iniciativa de la regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament, liderada per ERC, i que compta amb el suport de l'associació de veïns Pedreres-Fora Muralla per potenciar i donar a conèixer aquesta zona de la ciutat.

Una de les prioritats de la candidatura d'ERC són els vincles amb l'àrea urbana. És per això que el candidat Quim Ayats veu prioritari «connectar la ciutat a través de la creació i la millora de diferents vies verdes, per tal d'oferir rutes per a vianants i ciclistes que connectin zones verdes i rurals amb zones urbanes». El candidat ha posat exemples com la connexió amb la via verda de Fornells de la Selva passant per la zona de l'escola Montessori. També la connexió amb la via verda de Vilablareix passant pel polígon Mas Xirgu, la connexió amb Sant Gregori per la zona de la fàbrica Nestlé, l'enllaç amb Celrà per la zona de Campdorà, o la millora de les connexions amb Sarrià de Ter i Salt.