Ara Girona proposa construir un nou edifici per agrupar els serveis municipals i d’atenció ciutadana al Parc Central

Aquest immoble també estaria dotat de mil aparcamnets públics

Carles Ribas, el dia de la penjada de cartells.

Carles Ribas, el dia de la penjada de cartells. / Ara Girona

Redacció

Ara Girona vol dotar de recursos al servei d'atenció ciutadana per fer-lo «fàcil, àgil, eficaç i tècnic». Per això, l'alcaldable, Carles Ribes afirma que «l'Ajuntament ha de deixar de ser un obstacle». En aquest sentit, la formació proposa construir un nou edifici per agrupar els serveis municipals i d'atenció ciutadana al Parc Central, que també estaria dotat amb mil places d'aparcament públic.

Ribas explica que «proposem un servei d'atenció ciutadana a l'alçada. Reduirem els terminis d'espera a la concessió de llicències i professionalitzarem la gestió i l'acompanyament al ciutadà. No podem permetre que un ciutadà hagi d'esperar més de 8 mesos per obtenir una llicència».

A banda d'això, el cap de llista reivindica que «Cal trepitjar la ciutat. L'alcalde i regidors han de sortir de l'edifici consistorial i trepitjar la ciutat i els seus barris de manera constant de manera que el diàleg i la participació dels ciutadans sigui efectiva». En aquest sentit, proposa crear taules de treball per barris amb reunions periòdiques als centres cívics entre ciutadans, associacions i l'equip de govern.

Ribas també vol lluitar per una Girona més cohesionada. Per això, «En el primer trimestre de mandat es crearan les taules de treball a cadascun dels barris. Fomentarem les activitats econòmiques i culturals a tots els barris de la ciutat. El viaducte ha de deixar de ser un obstacle entre barris per passar a ser un element integrador d'aquests, ordenant els aparcaments sota el viaducte i fomentant activitats en els espais lliures que hi hagi», diu.

Per últim, també explica que el procés participatiu «ha de deixar de ser inoperant i s'ha de construir una verdadera eina de diàleg entre els barris i el consistori dotant a cada barri dels equipaments necessaris per al seu desenvolupament». Per altra banda, també vol que l'Eixample tingui el seu centre cívic.