Gemma Geis (Junts) es compromet a arribar a un acord amb la Policia Municipal de Girona

L'alcaldable de la formació ha presentant aquest matí una sèrie de propostes en matèria de seguretat

Gemma Geis, aquest matí.

Gemma Geis, aquest matí. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

Junts per Girona ha fet aquest dilluns un seguit de propostes en matèria de seguretat per la ciutat. Entre elles, l'alcaldable, Gemma Geis, s'ha «compromès a posar-me al capdavant» de les negociacions amb els sindicats de la Policia Municipal per arribar a un acord per millorar les condicions dels agents. Els policies fa des de l'estiu que reclamen unes millores quant a la Valoració de Llocs de Treball (VLT), i han fet una sèrie de protestes. De fet, el govern municipal actual ja va a dur a terme unes negociacions amb els sindicats que, finalment, no van arribar a bon port. «Soc conscient que es va arribar un acord amb un dels sindicats, però haurem de proposar més millores per arribar a un acord amb la resta», ha dit Geis.

Entre les millores que la formació vol portar a terme dins la Policia Municipal hi ha l'augment del cos per arribar als divuit agents per cada mil habitants, segons marca la Unió Europea. En aquest sentit, faltarien divuit places a cobrir a la policia de Girona. A part, Geis també ha explicat que altres propostes són modernitzar el cos amb més recursos tecnològics i potenciar dos punts en temes de seguretat a la ciutat: l'oci nocturn i les zones comercials.

La cap de llista ha apuntat que «la seguretat és i ha de ser prioritat en la gestió municipal» i, per això l'ha emmarcat dins «les quinze carpetes de prioritat». Les dades del Ministeri de l'Interior recullen que des de 2011 els fets delictius han baixat a Girona un 45%. Tanmateix, «quan parles amb la gent, una cosa és la seguretat real i l'altra la percepció de la gent, i hem de continuar treballant més enllà d'aquestes dades», ha afirmat Geis.

A part de les millores en la Policia Municipal, l'alcaldable també ha apuntat altres propostes quant a seguretat. Una d'elles, millorar la il·luminació dels carrers seguint el mapa de perspectiva de gènere. També vol crear la figura de la Coordinadora de Seguretat, un pla de vigilància dels diferents barris, obrir la comissaria de Santa Eugènia o executar un pla de comunicació de crisis i emergències.