En la recta final de la campanya, Guanyem Girona ha celebrat el seu acte central tot reivindicant-se com «l’únic projecte que es dedicarà al 100% a la ciutat». Refugiats al porxo de la tirolina de la plaça Miquel de Palol a causa de la pluja, el cap de llista de la formació, Lluc Salellas, ha assegurat que són la garantia que Girona «no depengui dels interessos partidistes de Madrid ni de Barcelona». En canvi, ha apuntat que Junts, PSC i ERC «prioritzen les directrius nacionals o estatals dels seus partits per sobre l’interès dels gironins i gironines». Des del seu punt de vista, així ho exemplifiquen amb el tancament de l’institut Narcís Xifra, el Trueta o el mal servei de Renfe.  

Més enllà de les possibles ingerències de les directrius nacionals, Salellas ha indicat que Girona és una ciutat de més de 100.000 habitants que ha d’exercir la capitalitat de l’àrea urbana. «Girona és una ciutat viva i complexa que necessita que el seu màxim representant hi dediqui tota l’energia per garantir que el seu dia a dia funcioni i per aportar la mirada llarga que mereix», ha considerat. 

La número 2 de la candidatura, Cristina Andreu, hi ha afegit alguns exemples, com el del Trueta, que segons ha recordat, porta quinze anys de retard perquè els diversos governs de la Generalitat «no han fet la feina». En aquest sentit, Andreu ha assenyalat que Junts a Girona ha posat «pals a les rodes» per evitar que el projecte es fes a Salt, «tot i que els experts apuntaven que era el lloc més adequat». 

La candidata també ha mencionat alguns dels «deutes» del PSOE amb Girona en matèria ferroviària, fent referència al mal funcionament de la Renfe, la lentitud de les obres del mateix Parc Central o a la manca de projecte a la plaça d’Espanya, i ha afegit que això ha succeït amb del «davant del silenci del PSC de Girona»

D’altra banda, també ha lamentat que el tancament de l’institut Narcís Xifra, al barri de Pont Major, s’hagi fet amb la «complicitat» del govern d’ERC a Girona. «Amb Guanyem Girona al capdavant del govern de la ciutat, si el departament d’Educació vol tancar un centre públic ens hi oposarem», va afirmar.

Finalment, Salellas ha recordat que Geis ha deixat la porta oberta a ser diputada alhora que alcaldessa, i que Paneque és diputada i «sovint és al Parlament o fent actes del PSC amb Salvador Illa arreu del país». «Si jo soc alcalde em centraré només en Girona», ha reiterat Salellas.