Guanyem i ERC, els únics que celebren un acte de final de campanya a Girona

La que havia de ser candidata de Junts i va acabar renunciant, Assumpció Puig, assisteix a l'acte de la candidatura de Lluc Salellas

Lluc Salellas i Cristina Andreu en l'acte de final de campanya de Guanyem Girona.

Lluc Salellas i Cristina Andreu en l'acte de final de campanya de Guanyem Girona. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

Feina feta. Han estat dues setmanes intenses d’una campanya electoral que aquesta nit ha posat punt final. Ho ha fet amb només dos actes grans de final de campanya, el de Guanyem Girona i ERC. Altres partits, com Girona En Comú Podem han fet actes més reduïts, o altres han decidit només fer campanya el matí, sense fer cap acte. La candidata del PSC, Sílvia Paneque, ha dedicat part del matí a trucar diverses persones per parlar sobre Girona, mentre que Junts ja havia celebrat una festa jove ahir a la nit. També Ara Girona, ahir, va celebrar el míting de final de campanya.

GUANYEM GIRONA

«Venim a guanyar per tornar a governar de manera eficient»

Guanyem Girona ha estat una de les dues formacions de la ciutat que ha celebrat un gran acte de final de campanya. Hoha fet a la tarda a la plaça del Vi, que ha acollit unes 200 persones. Allà, l’alcaldable, Lluc Salellas, ha indicat que el grup és el relleu natural que «retornarà el rumb a la ciutat». El candidat també ha apuntat que Guanyem és l’única formació que garanteix «centrar-se al 100% en Girona» i s'ha mostrat confiat a aconseguir la victòria en les eleccions que se celebraran diumenge. «Venim per guanyar, per tornar a governar de manera eficient la nostra ciutat i per millorar la vida de la seva gent», ha afirmat Salellas, qui també ha animat a votar Guanyem a totes aquelles persones que observen que Girona «va de baixada» i que volen «que la ciutat recuperi la força i la identitat que ha perdut els últims anys». L’acte ha acabat amb un concert del grup empordanès Fetus.

La sorpresa en l'acte final de Guanyem Girona ha estat la presència d'Assumpció Puig. En un principi, l'arquitecta havia de ser la cap de llista de Junts a Girona, però va acabar renunciant a finals de setembre de l'any passat, segons va explicar, perquè es va qüestionar la seva forma de treballar. Avui se l'ha vist a l'acte de Guanyem, donant suport a la candidatura encapçalada per Lluc Salellas, amb qui ha intercanviat unes paraules.

Assumpció Puig i Lluc Salellas a l'acte de Guanyem Girona.

Assumpció Puig i Lluc Salellas a l'acte de Guanyem Girona. / Guanyem Girona

PSC

Trucades per parlar sobre Girona amb diferents persones

La candidata del PSC, Sílvia Paneque, ha dedicat una part del dia a trucar a diferents persones per parlar sobre Girona. Aquestes, li han explicat el que esperen o desitgen per al futur de la ciutat. Paneque ha afirmat que «el canvi a l’Ajuntament no és un relleu de persones, sinó fer les coses d’una altra manera». A més, també ha dit que «hi ha moltes persones amb què he tingut oportunitat de treballar i de col·laborar en aquests anys i em sento honorada de les propostes i projectes que he pogut conèixer per a la meva ciutat».

Sílvia Paneque va dedicar  una part del dia a trucar a diferents persones per parlar sobre Girona.

Sílvia Paneque va dedicar una part del dia a trucar a diferents persones per parlar sobre Girona. / PSC Girona

ERC

«Omplir les urnes perquè Girona faci passos endavant»

ERC ha celebrat aquesta tarda l’acte de final de campanya als Jardins de la Infància. Allà l’alcaldable, Quim Ayats ha animat al centenar d’assistents aplegats a «omplir les urnes perquè Girona faci passos endavant per continuar sent de primera». Ayats també ha afirmat que ERC «té les millors idees per Girona» i, per això, ha demant al vot a les persones que van acudir a l’acte. «Volem una Girona amb progrés per a tothom i per a tots els barris, perquè quan Esquerra Republicana governa, Girona avança, perquè des de l’alcaldia farem que Girona faci passos endavant», també ha dit Ayats.  Durant l’acte també es va celebrar un sopar popular gratuït i que va comptar amb l’actuació de Dj Dadaa.

Quim Ayats en l'acte de final de campanya d'ERC.

Quim Ayats en l'acte de final de campanya d'ERC. / MARC MARTI FONT

Guanyem celebra l’acte a la plaça del Vi davant unes 200 persones, i ERC als Jardins de la Infància un centenar d'assistents

JUNTS

Porta a porta i entrevistes

Junts per Girona no va celebrar cap acte final. Ahir, ja fa fer una festa jove i avui, la candidata, Gemma Geis, s'ha dedicat a fer diferents entrevistes per diferents mitjans. N'ha fet un total de tres. A més, l'alcaldable, juntament amb altres membres de la candidatura, ha fet porta a porta per tot Girona i també ha assistit a la Festa de primavera de Sant Narcís i a la xocolatada del Mercadal.

Gemma Geis, durant el porta a porta.

Gemma Geis, durant el porta a porta. / Junts per Girona

CIUTADANS

«No hi haurà majories a Girona»

L’alcaldable de Ciutadans, Camino Fernández ha fet una crida a «concentrar tot el vot constitucionalista a Ciutadans» perquè «no hi haurà majories a Girona» i així la formació pugui «influir en el govern i evitar la paràlisi de la ciutat». Fernández ha recordat que si Ciutadans aconsegueix obtenir el vot constitucionalista, com ja va passar en eleccions anteriors, «serà possible canviar el govern de la ciutat i tenir un Ajuntament que governi per a tots, sense exclusions ideològiques com ara».

Camino Fernández, amb el segon i tercer de la llista, Enrique Porcar i Jorge Rosales.

Camino Fernández, amb el segon i tercer de la llista, Enrique Porcar i Jorge Rosales. / Ciutadans Girona

EN COMÚ PODEM

«Podem ser la clau per un govern d’esquerres a Girona»

Girona En Comú Podem ha fet, aquesta tarda, una trobada de tancament de la campanya al seu local. Des d’allà, la candidata, Eugènia Pascual ha assenyalat que «podem ser la clau per un govern d’esquerres a Girona». A més, ha allargat la mà a totes les formacions que, un com es coneguin els resultats de les eleccions «puguin tenir la governabilitat de la ciutat i apostin per un model de ciutat que miri endavant i no deixi ningú enrere».

Eugènia Pascual, durant l'acte final de campanya de Girona En Comú Podem.

Eugènia Pascual, durant l'acte final de campanya de Girona En Comú Podem. / Girona En Comú Podem

PP

«Els únics que podem garantir el canvi que necessita la ciutat»

El candidat del PP, Jaume Veray, ha dedicat el matí d’ahir a fer campanya per diferents barris de Girona. L’alcaldable ha explicat les propostes de la formació per «poder dur a terme entre tots la transformació que Girona necessita». Entre elles, Veray va destacar que «treballarem intensament per construir una millor Girona, més neta, segura, accessible, pròspera i lliure d’ocupacions il·legals».

El candidat del PP, Jaume Veray, en l’últim dia de campanya.

El candidat del PP, Jaume Veray, en l’últim dia de campanya. / PP Girona