Panorama incert a la Bisbal pel doble empat de regidors d’ERC i PSC

Els republicans volien reeditar el tripartit d’esquerres però perden edils i no sumen majoria absoluta · Socialistes i Tots per la Bisbal guanyen un regidor

Enric Marquès.

Enric Marquès. / @ERClaBisbal

Eva Batlle

Eva Batlle

Els resultats de les eleccions municipals a la Bisbal d’Empordà mostren un panorama incert de cara al nou mandat. Si bé, Esquerra Republicana (ERC) ha guanyat els comicis en nombre de vots (934) en canvi, ha empatat en regidors amb el PSC (781 vots). Tant republicans com socialistes han obtingut quatre edils. Els socialistes d’Òscar Aparicio, han sumat un regidor respecte al 2018 i en tenen quatre.

Mentre que ERC, liderada per Enric Marquès fins ara tenia sis regidors i ha vist com aquest 28M, en perdia dos. Aquest doble empat i els resultats dels republicans posen difícil la reedició del tripartit d’esquerres per aquest nou mandat i que tingui una majoria absoluta. I és que amb els resultats de les tres formacions, ara només sumarien vuit dels 17 edils del plenari. 

El tripartit que ha governant en l’anterior mandat estava format per ERC, la CUP i La Bisbal en Comú Podem i sumaven 10 edils. La CUP està liderada per Alba Solés i ha mantingut el mateix resultat que els anteriors comicis, tres edils. Mentre que En Comú Podem ha aconseguit de nou un regidor, que serà Bilal Beshaid.

Un de les altres formacions que ha millorat aquest 28M és el grup municipal de Tots per la Bisbal que ha guanyat un regidor més. La formació de l’antic regidor de CiU Xavier Dilmé, en tindrà dos aquest mandat. L’altre grup que ha obtingut representació és Compromís per la Bisbal-Junts. L’encapçala Eva Rovira i s’ha quedat amb el mateix nombre d’edils que ara fa quatre anys, tres. 

Com ha succeït en molts punts de Girona, la Bisbal també ha registrat una alta abstenció, del 46,55%. Això representa 11,29% punts més que fa quatre anys.