Entrevista | LLUC SALELLAS Cadidat de Guanyem a l'alcaldia de Girona

«La democràcia no va només de qui guanya, i tots els escenaris són possibles»

No descarta un pacte amb Junts per arribar a la majoria absoluta, però té clar que vol un govern que representi un canvi a la ciutat

Lluc Salellas

Lluc Salellas / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

Han estat uns bons resultats per Guanyem, però esperaven quedar per darrere el PSC?

Sabíem que estava molt obert. Tots els escenaris eren possibles. Hem empatat a regidors i en vots hem quedat a prop del PSC. Veient els resultats que hi ha hagut arreu de Catalunya, podem considerar que el suport que hem rebut a Girona és espectacular.

A Girona sempre ha governat la llista més votada. Aspira igualment a l'alcaldia?

Sí. Crec que les democràcies no van només de qui guanya, i més quan s’han donat uns resultats en els quals el guanyador està lluny de la majoria absoluta. Tots els escenaris són possibles i tenim sobre la taula alguns possibles pactes, malgrat que tot just acabem de conèixer els resultats.

Va dir que l'aliat més pròxim era ERC, però amb el seu suport no en fan prou. Dibuixa un tripartit Guanyem-Junts-ERC?

Ens trobem en un moment preliminar i tenim altres espais de divisió. El que hem de fer és acabar de parlar amb les diferents formacions i analitzar la fórmula. Parlarem amb els grups que han tret representació a l’Ajuntament per mirar d’arribar a acords. Ho farem al llarg d’aquesta setmana.

Creu que el votant de Guanyem entendria un acord amb Junts?

El que volen i han demostrat els votants de Guanyem en aquestes eleccions és que tinguem un paper actiu en el govern de la ciutat i si pot ser l’alcaldia, millor. Volem un govern que representi un canvi i que sigui transformador i, per tant, qualsevol acord que ens porti en això ho valorarem. Ho fem en dues premisses, en què hi hagi un canvi important a la ciutat i també d’acord amb un programa.

Per un govern fort, també hi ha un possible pacte amb el PSC. Valora aquesta via?

Estem en una fase preliminar i volem parlar amb tothom. Sí que és veritat que vam dir que no faríem alcalde o alcaldessa a algú del 155 i això dificulta segons quines negociacions, però volem parlar amb tothom.

En tot cas, és un panorama complicat.

En política mai res és fàcil. El que demana la gent és que hi hagi acords i és la nostra obligació ara parlar amb les diferents formacions per arribar a un pacte perquè hi hagi govern.

Què ha de canviar en el govern de Girona?

La mirada envers la ciutadania, hem d'escoltar a tothom i mirar de solucionar els problemes. Per això, el govern ha de tenir una mirada dedicada 100% a la ciutat. Això és el primer que hauria de canviar.