Jiménez (PSC) s'imposa a Platja d'Aro i Giraut entra com a tercera força

L'històric alcalde, que ha trencat amb Junts, aconsegueix dos regidors pel Bloc Nacionalista Català

El candidat socialista, Maurici Jiménez.

El candidat socialista, Maurici Jiménez. / ANIOL RESCLOSA

Alba Carmona

Alba Carmona

El PSC del fins ara alcalde Maurici Jiménez es va imposar ahir a Platja d’Aro. Els socialistes, que tot i ser la segona força als passats comicis van prendre l’alcaldia a Joan Giraut (Junts), al càrrec durant 26 anys, gràcies a un acord tripartit amb ERC i comuns, han millorat els resultats respecte a fa quatre anys, aconseguint un regidor més, sis edils, i el 28,9% dels vots.

Per darrere s’ha situat Junts, amb Imma Gelabert com a cap de llista, que ha perdut un regidor respecte al 2019 i es queda amb quatre, mentre que la nova formació liderada per Giraut irromp al ple com a tercera força. L’històric alcalde platjarenc, que va governar amb Junts durant set mandats, va trencar amb el seu partit de sempre i s’ha presentat amb el Bloc Nacionalista Català, que ha obtingut dos regidors.

El quart lloc és per a Som, de nou amb Adrià Tauler com a alcaldable, si bé passa de dos a un regidor, i ERC, amb Montse Rovira repetint com a candidata, passa dels tres regidors a només un.

I és que el ple platjarenc estarà especialment fragmentat, passant de sis formacions amb representació a vuit. Els comuns mantenen el representant que ja tenien, el veterà Pedro Torres, i entren dues noves formacions: el Partit Autònoms d’Aitor Ternero i Vox, amb Sandra Moya, que es presentaven per primera vegada.

Ni el PP de Sebastián Mateo ni Centrem-Ara Pacte Local de Christian Prat seran al ple.

Pel que fa a la participació, ha baixat 9,6 punts respecte fa quatre anys, ja que han anat a votar un 48% dels censats.