Juli Fernández (PSC) guanya de nou a Palafrugell i ho tindrà més fàcil per sumar

ERC i Som Gent del Poble, que s'han repartit l'alcaldia els darrers anys, empitjoren els resultats de fa quatre anys

Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu.

Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu. / AnioL Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

El veterà Juli Fernández ha tornat a guanyar amb comoditat a Palafrugell, amb més del doble de regidors que la segona força, Esquerra. El candidat del PSC, que es va imposar en les passades eleccions amb set regidors però no en va fer prou per a governar, millora els resultats de fa quatre anys. Ha aconseguit nou dels vint-i-un edils del ple i sembla que aquesta vegada tindrà un camí més fàcil per arribar a l’alcaldia.  

Si s’entén amb Som Gent del Poble o Palafrugell En Comú Podem, que ahir van aconseguir dos regidors cadascun, Fernández en tindria prou per recuperar la vara d’alcalde. El socialista ja va ostentar l’alcaldia durant sis anys, entre el 2011 i el 2017, tot i haver estat el candidat més votat el 2007, 2011, 2015 i 2019.

Pel que fa als dos partits que s’han repartit el govern en el darrer mandat, Esquerra i els independents de Som Gent del Poble - Tot Empordà (tres anys per a Josep Piferrer, d’ERC, i un per a Joan Vigas, de SGdP- TE), els dos amb cares noves com a alcaldables, han empitjorat resultats respecte fa quatre anys. 

Qui més perjudicat ha resultat són els republicans, que, amb Mònica Alcalà com a cap de llista, han passat dels set regidors del 2019 -els mateixos que va obtenir el PSC llavors, si bé amb menys vots- a quedar-se amb quatre en aquesta ocasió.

Pel que fa als independents de SGP, amb Isidre Tenas com a cap de llista, passen de ser la tercera posició del 2019 a ser ara la quarta força més votada i perden un regidor respecte fa quatre anys, amb dos.

Els ha avançat Junts per Palafrugell, amb David Martín com a nou alcaldable, que ha millorat els dos regidors aconseguits el 2019 i aquest mandat en tindrà tres.

També creix Palafrugell En Comú Podem, amb Josep Ferrés agafant el relleu d’Alfons Rius. En comptes d’un seient al ple, els comuns en tindran dos, mentre que Vox, que es presentava per primera vegada al municipi baix-empordanès, ha aconseguit que Adela García entri al consistori beneficiant-se del fet que Ciutadans, que havia obtingut un regidor el 2019, aquest cop no ha presentat llista.

PP i Acció Municipal, fora

De les vuit formacions que es disputaven l’alcaldia, en van quedar fora dues. Per una banda el Partit Popular, amb Àngel Vila repetint com a cap de llista, i per l’altra, Acció Municipal de Palafrugell, un partit municipalista nascut fa només cinc mesos, que tenia com a número 1 Samir el Boukrissi.