Junts guanya a Santa Coloma de Farners amb cinc regidors per davant dels Independents i la CUP, que en sumen quatre

ERC cau a la meitat d'edils que fa quatre anys i el PSC es queda com a última força amb un regidor

L'acte de presentació de Junts per Santa Coloma.

L'acte de presentació de Junts per Santa Coloma. / Junts per Santa Coloma de Farners

ACN

Junts ha guanyat les eleccions a Santa Coloma de Farners. La formació encapçalada per Carme Salamaña ha aconseguit cinc regidors amb el 28,23% dels vots. Independents per la Selva ha quedat segon amb el 21,63% dels suports i quatre regidors, els mateixos que la CUP, que amb Ivette Casadevall al capdavant ha aconseguit gairebé el 19% dels sufragis i també quatre representants, el doble dels que tenia. En canvi, ERC ha vist com passava de sis a tres el nombre de regidors i ha passat de ser la llista més votada el 2019 a la quarta força enguany. El PSC aconsegueix mantenir representació al consistori selvatà, tot i que només amb un regidor. La participació ha estat del 48,39% dels vots.

Cal recordar que Santa Coloma va ser notícia arran de la constitució fallida de l'Ajuntament la passada legislatura. Al migdia s'hauria d'haver fet efectiu on hi havia el PSC i que havia de fer alcaldessa la candidata de Junts Sussagna Riera. Després d'una sessió convulsa on la germana de l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, va retirar la fotografia de la sala de plens es va acabar ajornant la celebració de l'acte.

Tot plegat va acabar amb un nou pacte entre ERC i Junts que es van repartir l'alcaldia dos anys cadascun. Els dos primers va ser Sussagna Riera qui va estar al capdavant de l'alcaldia i els dos següents van ser pel republicà Joan Martí.