Junts manté el lideratge en el Consell Comarcal de la Selva i Vox aconsegueix un representant

Els comuns perden els dos consellers i Cs seguirà amb un portaveu

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, en una imatge d’arxiu.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, en una imatge d’arxiu. / David Aparicio

ACN

Junts mantindrà el lideratge en el Consell Comarcal de la Selva el proper mandat i ho farà onze consellers, un més dels que va aconseguir el 2019. Segons dades provisionals, Vox entraria al consell comarcal amb un representant. ERC ha baixat de deu a nou consellers i segueix com a segona força. Independents per la Selva i PSC segueixen amb els mateixos consellers (cinc i quatre, respectivament). La CUP i Cs també mantenen un sol representant i entrarà un conseller de Pacte Local (PDeCAT). Per altra banda, els dos consellers d'En Comú Podem queden fora de la configuració del nou Consell Comarcal de la Selva. En l'últim mandat, Junts ha governat a la Selva amb Salvador Balliu al capdavant amb un acord amb Independents per la Selva i PSC.

El fins ara president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha mostrat la seva intenció de continuar amb la presidència. Balliu ha recordat que fa "una dècada" que va entrar a la presidència i es va trobar amb "un consell comarcal enfonsat". En aquests deu anys han aconseguit revertir la situació i ara "és el primer de Catalunya en prestació de serveis".

Ara, Balliu vol seguir sumant serveis a la cartera que ja té i avança que la "intenció" de Junts és fer-ho amb els mateixos socis que tenien els últims quatre anys: IdS i PSC. "El pacte ha anat molt bé i no hi ha hagut malentesos", ha recalcat el president del Consell Comarcal de la Selva. Per a Salvador Balliu la clau va ser "posar uns fonaments ferms" a principis de mandat que els ha permès "parlar de tot".

Malgrat la bona sintonia entre Junts, Independents de la Selva i el Partit Socialista, Balliu assegura que no descarten "altres variants" i que, a hores d'ara, tenen "totes les cartes sobre la taula.