Passar de nou regidors a sis, és un daltabaix?

No sé si és un daltabaix però sí que és un resultat que no esperàvem.

Esperaven guanyar?

Sí, esperàvem millorar resultats i poder guanyar. Malauradament, no ha estat possible però és la decisió dels ciutadans de Girona i no podem fer res més que respectar-la.

Durant la campanya va dir que s’hauria de respectar la llista més votada. Ho manté?

Hi ha dos partits que han tret vuit regidors i són ells que han de liderar la configuració del nou govern i de les majories.

També va dir que prioritzaria que hi hagués un govern independentista.

Sí, vaig dir-ho i vaig ser de les poques que van ser clares. Però no estic en aquesta posició ara. Estic amb sis regidors altres partits amb vuit regidors que han quedat empatats, amb pocs vots de diferència, però són tots dos amb vuit regidors. Aquesta és la força que els hi ha donat els gironins i són ells els que han de moure fitxa.

Ara és com contradictori prioritzar l’independentisme i al mateix temps que mani la llista més votada.

 Perquè hi ha hagut aquest empat. Hi ha hagut un empat. Si no hi hagués hagut un empat a vuit ja tindria tot el sentit.

És possible un govern «sociovergent»?

Veig difícil un govern sociovergent.

"Potser m'ha faltat més temps i hi ha un desgast de l'anterior govern"

Es veu quatre anys a l’oposició?

He sigut de les més clares sempre. He ensenyat les cartes. Sempre he dit que vull un govern independentista. Que si em puc veure a l’oposició? Sí. Em puc veure governant i a l’oposició. El que sempre haig de mirar és que la meva posició sigui la millor per Girona i defensar els interessos dels gironins. Treballar amb rigor i solvència. 

Què creu que ha fallat?

Segurament la suma de moltes coses. Potser m’ha faltat més temps per poder explicar el projecte. També hi ha un desgast del govern d’aquests anys, que han estat complicats i estic contenta amb la llista que he fet, que és molt renovada i amb compromís.

L’abstenció ha perjudicat més els independentistes?

Quan l’independentisme no va unit, com vaig dir al principi, el PSOE avança. Jo sempre he reclamat espais unitaris. He reclamat posant-nos d’acord i escoltar-nos. He reclamat suma d’estratègies. Malauradament, fa un any i mig vaig dir que passaria i malauradament ha passat a Catalunya.