Els socialistes de Lloret de Mar tenen la clau per escollir companys de govern

Lamelas: «Els resultats han superat les nostres pròpies expectatives», exposa l’alcaldable

Adrià Lamelas, foto d'arxiu.

Adrià Lamelas, foto d'arxiu. / DdG

Clara Julià

Clara Julià

L’alcaldable socialista, Adrià Lamelas, encara no ha acabat de processar els vuit escons que va aconseguir la formació el passat diumenge: «Ens pensàvem que guanyaríem, però no comptàvem tenir vuit regidors. Crec que s’ha demostrat que els ciutadansvolen un canvi», indica. De fet, si no hi ha cap acord antinatural, Lamelas serà el proper alcalde de Lloret de Mar. Abans, però, caldrà que el PSC esculli parella de ball, ja que la majoria absoluta se situa en 11 escons. «Ens hem de reunir amb els membres del partit per saber cap a on volem anar. Ara volem llegir bé els resultats i mirar quines són les aliances possibles per sumar un govern fort», exposa.

Un ventall d’opcions

Entre els possibles candidats a entrar a formar part del govern s’obre un ventall d’opcions que contemplen des d’un binomi amb Junts (4) o Tots (4, la formació d’Albert Robert), fins a un acord tripartit amb Sumem (2) i els Comuns (1) o Esquerra (2). «Pensem que s’ha de respectar la llista més votada i no farem un pacte anti-natura. Creiem que Lloret ha fet un canvi cap a l’esquerra no independentista i cal analitzar els motius de l’alt percentatge d’abstenció», exposa Lara Torres, la cap de llista de Sumem (partit vinculat a Independents). De fet, un pacte d’esquerres no independentista implicaria el retorn de Torres al govern, ja que en la passada legislatura va exercir de regidora de Serveis Econòmics.

Per al candidat de Junts, Jordi Martínez, els resultats no han sigut els esperats: «Els resultats del PSC ens han sorprès a tots i això vol dir que el poble vol un canvi. Estic preocupat per l’alta abstenció que hi ha hagut... només 48% de participació. Tot i això, també hi ha una lectura positiva en el sentit que hem passat de zero a quatre, però, tot i això, els socialistes ens han doblat en regidors».

Des d’Esquerra en fan una lectura similar. Albert Ferrández indica que els resultats no han sigut bons: «No podem estar contents perquè ens hem quedat a 5 vots de mantenir el tercer regidor. Aspiràvem a més, però ara toca assumir la realitat i no ens veiem en un espectre de govern socialista».