Geis (Junts) a Paneque (PSC): «Durant la campanya he estat molt clara»

La candidata de Junts a Girona té previst dir als socialistes que vol prioritzar un acord independentista

Gemma Geis.

Gemma Geis. / Junts per Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Els partits de Girona comencen a preparar les negociacions que han de servir per decidir qui governarà a Girona i qui hi haurà al govern municipal. Junts, manté que són els dos partits amb vuit regidors a qui els pertoca moure’s per intentar formar govern. De fet, ja hi hauria pactada una trobada amb Lluc Salellas, el candidat de Guanyem per aquesta setmana. Amb Sílvia Paneque, la candidata del PSC, han parlat de telèfon però sense concretar dia i hora de la trobada. L’alcaldable de Junts, Gemma Geis, vol transmetre una idea: «Aquesta campanya he estat molt clara». Això significaria prioritzar un govern independentista.

El ple d'investidura es farà el 17 de juny i les negociacions podrien allargar-se molts de dies. De fet, podrien no resoldre's fins minuts abans o arribar a un acord molt ràpid.

Mentrestant, el qui va ser President de la Generalitat perJunts, Quim Torra, s’ha posat les mans al cap amb la possibilitat que Paneque sigui alcaldessa: « Com a gironí d’adopció em nego a considerar aquesta fatalitat que ens cauria a sobre. Girona ha votat independència, doncs que hi hagi un alcalde independentista. Ara que tots els partits demanen unitat independentista, doncs molt bé, comenceu per Girona», ha escrit a twitter.