Salvador Illa reclama: «No fem una rebequeria a Girona»

Recorda a Junts que quan Puigdemont va demanar ajuda al PSC, «Sílvia Paneque va ser-hi»

Salvador Illa.

Salvador Illa. / Alberto Paredes/Europa Press

DdG

«Ho diré d'una manera gràfica: No fem una rebequeria a Girona». Amb aquesta frase ha contestat el primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, quan se li ha preguntat per l'escenari que han deixat les eleccions a l'Ajuntament de la ciutat. Illa, que ha mostrat «confiança plena» amb la cap de la llista més votada diumenge passat, Sílvia Paneque, ha recordat que «en moments molt complicats, amb la presidència del senyor Puigdemont a la Generalitat de Catalunya, es va demanar que el PSC donés un cop de mà a Girona. El senyor Puigdemont era president de la Generalitat i havia deixat de relleu un alcalde [Albert Ballesta] i van demanar un cop de mà al PSC i Sílvia Paneque va ser-hi». Quan el presentador del programa, Jordi Basté, li ha preguntat si estava demanant el mateix, Illa ha respost que només ho deixava dit, tot i que ha afegit que «l'actitud nostra ha estat sempre, a Girona i arreu, d'ajudar. Vam pensar en Girona, no vam pensar en el que convenia al PSC».

El màxim responsable del PSC es referia al moment en què Albert Ballesta, el 2016, va llençar la tovallola com a alcalde de Girona, poques setmanes després d'haver-hi arribat i no haver aconseguit els suports necessaris per a governar amb tranquil·litat. Els socialistes van entrar al govern de la nova alcaldessa, Marta Madrenas, i van donar estabilitat al govern local. Illa també ha explicat que ara Paneque té l'encàrrec de «conduir les converses que puguin proporcionar a Girona el millor govern possible, el més estable possible i amb una orientació el més progressista possible».

Les possibilitats del PSC

Salvador Illa ha analitzat les possibilitats del PSC a diverses ciutats catalanes i òbviament, Girona ha estat un dels focus d'atenció, tenint en compte que el partit ha estat el més votat, per 656 vots, i que ha empatat amb nombre de regidors amb Guanyem Girona. Aquesta circumstància fa bons els sis representants de Junts per Catalunya, que poden donar la majoria absoluta a qualsevol dels dos candidats a l'alcaldia.