Salellas prioritza un acord sobiranista per ser investit alcalde de Girona

El candidat de Guanyem prima primer ser proclamat batlle i després formar govern, però tampoc descarta un pacte amb el PSC

Salellas prioritza ser investit alcalde el 17 de juny i insta JxCat i ERC a aplanar-ho perquè és "el més lògic"

ACN

Josep Coll

Josep Coll

Lluc Salellas ha atès als mitjans de comunicació aquest matí a la plaça del Vi de Girona per explicar que la prioritat de Guanyem és «intentar que a partir del 17 de juny hi hagi un govern sobiranista i progressista». El candidat creu que l'empat a vuit regidors amb el PSC els fa ser «legitimats per tenir l'alcaldia». A més, també ha apuntat que a diumenge es va votar per un govern que «tornés a generar il·lusió» i que tornés a posar a la ciutat «en el dia a dia de la política municipal». Tanmateix, segons Salellas, la ciutadania també va votar «en clau nacional, que no podem oblidar en el país on vivim» i, per tant, «les negociacions que estem plantejant, les fem en aquest sentit».

El cap de llista de Guanyem ha fet referència a les paraules que han dit aquesta setmana el president de la Generalitat Pere Aragonès, i el secretari general de Junts Jordi Turull, que assenyalaven que «toca generositat i pensar com reformulem la política a nivell de Catalunya per tornar a generar aquesta il·lusió, aquests pactes i aquests acords». Per això, Salellas demana tant a Junts com ERC «un vot per Lluc Salellas el 17 de juny perquè pugui ser alcalde».

D'aquesta manera, Salellas prioritza el ser investit alcalde abans que formar equip de govern, on «el més lògic» és que Junts i ERC acabin donant suport a la investidura pel «context» en el qual es troba Catalunya. Després, a l'hora de formar govern ja serà una altra cosa, però el candidat de Guanyem ha estat clar i ha dit que «no hi haurà un acord al voltant del govern si no hi ha hagut prèviament, un acord al voltant del programa». En aquest sentit, el programa de Guanyem i el de Junts és força diferent i per això Salellas ha expilcat que «veurem fins a quin punt Junts hi col·labora». Per altra banda, Salellas sempre ha dit que l'aliat més pròxim per poder formar govern és ERC.

No descarta un pacte amb el PSC

Per altra banda, Salellas tampoc ha descartat un pacte amb el PSC. «Tenim converses, ells són un actor important en aquesta ciutat», ha explicat. A més, ha afirmat que les dues formacions ja han tingut una primera reunió on es van intercanviar opinions i Guanyem va escoltar la proposta que els feien des dels socialistes. Aquesta, consisteix en el fet que Sílvia Paneque sigui alcaldessa, mentre que Lluc Salellas sigui vicealcalde. «Ens toca, per responsabilitat, tenir-la en compta», ha apuntat el cap de llista de Guanyem.

Salellas també ha recordat que fa quatre anys, després dels comicis municipals de 2019, el PSC va proposar a Guayem un pacte i repartir-se l'alcaldia dos anys i dos anys. Llavors, les dues formacions van empatar a sis regidors, però va ser la de Salellas la que va obtenir més vots. Per això, considera «estrany» que ara Paneque «plantegi una alcaldia quatre-zero».