Paneque diu que els gironins «no volen la situació de continuïtat plantejada per Guanyem»

La candidata socialista reitera que a Girona «s'ha votat canvi» i no entenen el «canvi d'orientació» de la formació de Salellas per aproximar-se a Junts

La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, durant el debat electoral organitzat per l'ACN

La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, durant el debat electoral organitzat per l'ACN / ACN

Redacció

El PSC, la formació guanyadora de les eleccions municipals a Girona, creu que els ciutadans «no volen la situació de continuïtat plantejada per Guanyem». Ho ha afirmat la seva candidata, Sílvia Paneque que, a més, explica que «no sabem quan s'ha produït aquest canvi d'orientació» on Guanyem s'ha acostat a Junts perquè doni suport a la investidura de Lluc Salellas com a alcalde. Paneque remarca que, en els dos comicis anteriors «la CUP, primer, i Guanyem, després, havien deixat clar mil-i-una vegades que no acordaven governs amb CiU, primer, i ara Junts». I és que segons els socialistes, el programa de Guanyem comença amb la frase «Girona es mereix un canvi», i entenen que si Salellas i Gemma Geis acaben pactant seria una continuïtat.

Paneque també assenyala que «crec que és legítim presentar-me com a alcaldessa» després que el PSC fos la força més votada. A més, els socialistes detallen que són l'única formació que ha guanyat vots -521 més que en les eleccions de 2019- i que han guanyat per 656 vots de diferències respecte a Gunyem, que ha perdut 323 vots respecte a fa quatre anys. Així, la candidata socialista apunta que «tothom ha de tenir en compte què ha votat la ciutat de Girona» i afegia que «és més que evident que Girona ha votat canvi i no continuïtat».

D'aquesta manera, els socialistes creuen que «no hi ha un acord alternatiu ideològicament sòlid que justifiqui que Lluc Salellas pugui ser alcalde». El comunicat insisteix que Sílvia Paneque «ha dit durant tota la campanya que l'únic subjecte polític que tindrà com a alcaldessa serà la ciutat de Girona i, així, ha actuat sempre a Girona durant els últims dos mandats».

La candidatura de Sílvia Paneque ha recordat també que continua les converses per al canvi a Girona. Apunten que el canvi és tenir un pla de xoc a favor del teixit econòmic «abandonat tots aquests anys», tenir com a prioritat la cultura i l'habitatge; reformar el carrer de la Creu de manera immediata, aturar que l'Ajuntament cedeixi un solar a Montilivi que ha de ser un espai natural, «treure totes les andròmines del carrer deixades i oblidades després de la Covid», o agafar del «calaix dels projectes abandonats de Madrenas el Pla Especial de la Devesa». «El candidat Lluc Salellas, tot això, ho vol fer de la mà de Junts? Aquest és el canvi del qual parlava en campanya? Per què va dir que respectaria la llista més votada? No és comprensible», conclou el Paneque.