Carles Ribas (Ara Girona): «Junts no m’ha d’acusar de perdre vots i ha de fer autocrítica»

El candidat d’Ara Girona recorda que la formació que encapçala Gemma Geis que ha perdut més de 6.000 vots

Carles Ribas amb membres de la llista d'Ara Girona.

Carles Ribas amb membres de la llista d'Ara Girona. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

Carles Ribas ha sortit al pas de les diferents declaracions provinents de Junts que lamenten que els 1.579 vots d’Ara Girona van privar la candidatura de Gemma Geis d’aconseguir un millor resultat a les eleccions. Ribas indica que «no tots els que han votat Ara Girona haguessin votat Junts» i també diu que la formació liderada per Geis ha de fer «autocrítica» perquè ha perdut un total de 6.468 vots respecte a les eleccions de 2019 i això és perquè «la candidata no ha convençut o que no coneixia prou la ciutat de Girona». Per això, apunta que «no vagin a buscar un culpable» perquè «els vots pertanyen a la gent i no a ells».

El candidat d’Ara Girona, apunta que ha rebut crítiques de Junts i que l’acusen que la seva participació en les eleccions ha fet entrar a Vox. Ribas es defensa i assenyala que la «causa principal» per la qual han entrat Vox i «fins i tot» el PP, no ha estat pels seus més de 1.500 vots, sinó «per l’abstenció». Així, creu que si els més de 6.000 votants que ha perdut Junts - i també els més de 3.000 que ha perdut ERC- «haguessin anat a votar», aquestes dues formacions «no haurien entrat».

Per altra banda, Ribas explica que està «molt content» pels resultats obtinguts en les eleccions. «Ens hem quedat a res de poder entrar», també diu. I tot, amb «una campanya de dos mesos que ha estat un èxit». Ara Girona «continuarà treballant perquè la gent ens ho ha demanat» i ara la formació s’ha articulat com a entitat per intervenir en els plens municipals i presentar mocions.

Subscriu-te per seguir llegint