L'ANC també crida a fer un "govern municipal independentista" a Girona

Emplaça als tres caps de llista a compartir programes i projecte i constituir «un ajuntament compromès amb la ciutat i en la lluita per l’alliberament nacional»

Façana de l'Ajuntament de Girona.

Façana de l'Ajuntament de Girona. / DdG

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’assemblea territorial de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) a Girona ha reclamat «la formació d’un govern municipal independentista» i emplaça als tres caps de llista, Lluc Salellas (Guanyem), Gemma Geis (Junts) i Quim Ayats (ERC) a compartir programes i projecte i constituir «un ajuntament compromès amb la ciutat i en la lluita per l’alliberament nacional».

Tot plegat en mig de diferents comunicats dels diferents partits polítics gironins sobre el futur govern i les opcions de pacte. Esquerra ha apstat també per un govern independentista, una visió és similar al que ha mantingut durant tota la campanya Junts, amb la seva candidata, Gemma Geis, repetint que prioritzaria un govern independentista per la ciutat, tot i que també havia demanat respectar la llista més votada. Mentrestant, Guanyem que havia demanat el vot tant per un «canvi» com per seguir treballant per la independència, darrerament també ha indicat que la seva prioritzat és que el seu alcaldable, Lluc Salellas, encapçali un govern independentista.