Recurs d’Activem Olot perquè un vot mal comptat li podria donar un altre regidor

La Junta de Zona ha donat per vàlida la papereta d’una dona que havia demanat votar per correu

El candidat d'Activem Olot, Jordi Rubió.

El candidat d'Activem Olot, Jordi Rubió. / DdG

DdG

Activem Olot presentarà recurs contra el recompte final de vots efectuat per la Junta Electoral d’Olot, ja que un vot podria estar mal comptat (malgrat haver estat donat per vàlid) i això els podria donar el segon regidor, segons ha informat Nació Garrotxa.

El vot en qüestió correspon a la mesa B de l’institut Garrotxa. L’acta de la mesa recollia que, «per error», una senyora havia dipositat el vot a l’urna malgrat haver demanat prèviament el vot per correu. Un vot que, segons constava en la mateixa acta, no havia arribat. La llei, però, determina que si una persona demana el vot per correu, no pot votar presencialment, independentment de si el vot per correu acaba arribant o no a la mesa. La mesa, però, li ho va deixar fer, de manera que la Junta va comprovar que la dona havia dipositat la butlleta a l’urna tot i que legalment no podia fer-ho. 

Davant d’aquesta situació, la Junta d’Olot ha traslladat el cas a la Junta Provincial, que ha donat tres opcions: que es mantinguin els resultats -ja que el vot per correu no va arribar i per tant la dona no havia votat dos cops-, que es traslladi el cas a la Junta Central o que s'anul·lin tots els vots de la mesa, fet que implicaria que ERC tingués un regidor menys i el guanyaria Activem Olot. La Junta ha optat per deixar els resultats com estaven, però Activem Olot ha anunciat que presentarà recurs.