La CUP d'Olot busca un pacte amb PSC i ERC per apartar Junts de l'alcaldia

Les tres formacions sumarien majoria absoluta

El candidat Jordi Gasulla amb els membres que formen part de la seva llista

El candidat Jordi Gasulla amb els membres que formen part de la seva llista / Diari de Girona

Redacció

La CUP d'Olot, que el 28M va obtenir 4 regidors i es va convertir en la segona força més votada, busca un pacte amb el PSC (4 regidors) i ERC (3 regidors), per conformar una majoria que apartaria Junts de l'alcaldia. La llista de JxCat, encapçalada per Pep Berga, va ser, amb diferència, la força més votada a Olot, però va pedre 3 regidors i la majoria abasoluta. La CUP considera que un pacte d'esquerres és possible i que es pot formar un govern “al servei de la majoria social i del bé comú”.

Segons el seu cap de llista, Jordi Gasulla, la seva prioritat és "elaborar un programa sòlid de govern que abordi les principals problemàtiques de la ciutat". Fa uns dies, ja es van reunir amb l’equip negociador d’ERC. "Els republicans van mostrar una sintonia pràcticament total amb el programa de la CUP", assegura la formació assembleària. Els vots del PSC, doncs, seran determinants per decantar la balança.

Aquest dimecres es farà una assemblea de militants i simpatitzants per tal d’explicar com estan avançant les converses i presentar els possibles escenaris.

La CUP va ser el 28M el partit que més va créixer, duplicant els seus regidors (de 2 a 4). La mateixa nit electoral, el cap de llista cupaire, Jordi Gasulla, va afirmar que assumien la responsabilitat d’intentar formar govern: “La CUP no volem ser l'eterna oposició, sinó que presentem un equip i un projecte per governar i millorar la ciutat”.

En la història recent, l'ajuntament d'Olot ha estat en mans de l'entorn polític de CiU o Junts (1979-1999 i 2011-2023), o del PSC (1999-2011).