Guanyem perfila 30 propostes pel futur govern de Girona

La formació encapçalada per Lluc Salellas es mostra confiada i creuen que les converses amb Junts fructificaran

Una reunió que ha fet Guanyem en els últims dies.

Una reunió que ha fet Guanyem en els últims dies. / Guanyem Girona

Redacció

Guanyem ha començat a perfilar una proposta programàtica i organitzativa que serà la base del nou govern de Girona. Les negociacions entre la formació encapçalada per Lluc Salellas i Junts semblen anar per bon camí, amb els equips negociadors de les dues forces que es van reunir dilluns i ahir ja hi va haver una primera proposta dels municipalistes que el grup liderat per Gemma Geis ha d'estudiar i complementar per poder continuar avançant amb les converses.

Salellas es mostra confiat que aquestes converses amb Junts per garantir la seva investidura com a alcalde de Girona el 17 de juny fructificaran i, per això, Guanyem està treballant en la definició de trenta propostes programàtiques que volen que siguin «el pal de paller» de l'acció del futur govern de la ciutat. «Tenim un model de ciutat molt clar i ben treballat que ara volem aterrar en forma d'acció de govern», ha assegurat l'alcaldable, Lluc Salellas.

Tot i que des de la formació municipalista encara no han volgut entrar en detalls, assenyalen que la proposta va en la línia del projecte de ciutat que han estat explicant. En aquest sentit, les iniciatives van enfocades a convertir Girona en una ciutat capdavantera en la lluita contra l'emergència climàtica, reduir les desigualtats entre persones i barris amb l'habitatge com a punta de llança i apostar per una transformació urbanística que adapti la ciutat als reptes presents i futurs. Finalment, i en clau de lideratge d'àrea urbana, Guanyem vol accelerar els terminis per disposar del nou parc hospitalari i el nou hospital Josep Trueta com més aviat millor.

D'altra banda, Guanyem també està perfilant com s'organitzarà el futur Ajuntament de Girona. En aquest sentit, des de la formació apunten que el consistori necessita «una actualització organitzativa» que permeti «treballar de manera més eficient des del primer dia i així oferir un millor servei a la ciutadania».