El grup Cobega, que lidera l'operació de fusió de les embotelladores de Coca-Cola a Espanya, Portugal i Andorra, situarà la seu social de la nova empresa resultant a Madrid.

La família catalana Daurella serà l'accionista majoritària del nou embotellador únic, en el qual també tindrà una presència significativa la família valenciana Gómez Trénor, la concessionària de València.

Cobega ha convocat junta general d'accionistes per al 26 de novembre que ve, en la qual preveu donar llum verd a la nova estructura societària i a la instal·lació de la seu de la nova firma a Madrid, segons avançava ahir Economia Digital.

El mateix mitjà vinculava la decisió a la preocupació dels socis minoritaris i de la multinacional Coca-Cola al creixement de l'independentisme a Catalunya i dels efectes que això podria tenir per la companyia.

No obstant això, fonts pròximes a la companyia ho van desmentir, remarcant que era una decisió presa mesos enrere. "Es va decidir abans de la manifestació de l'11 de setembre i s'ha de desmarcar del debat sobiranista", van assenyalar les esmentades fonts.

Cobega, que presideix Sol Daurella, compta amb una plantilla d'unes 700 persones a Catalunya en els seus cinc centres. El més gran és el de Martorelles, amb 450 treballadors, seguit pel d'Esplugues de Llobregat (200), Girona (20), Tarragona (30) i Lleida (10).

Les mateixes fonts van assenyalar que aquests treballadors no haurien de veure's afectats de cap manera per la ubicació de la seu de l'embotellador únic a Madrid.

Fonts sindicals van expressar la seva preferència perquè la seu de la nova societat continues a Catalunya, encara que entenen que en tractar-se de l'entitat resultant de la fusió de totes les embotelladores de Coca-Cola el centre operatiu s'ubiqui a Madrid.