Mas va inaugurar ahir una nova planta de producció a Comexi -el MasJoals Mechatronic Unit- destinada al muntatge de maquinària per a la impressió d'envasos flexibles. L'obertura d'aquesta planta, de 1.350 metres quadrats, ha suposat la creació de dotze llocs de treball i la previsió és que es pugui incrementar fins a la cinquantena.

L'acte d'ahir també va servir per inaugurar oficialment el nou espai de formació i innovació, el Centre Tecnològic Manel Xifra Boada, on el grup hi ha invertit 7 milions d'euros. Aquest centre neix amb l'objectiu de convertir-se en un referent mundial dins el sector que se centrarà en quatre eixos principals, com són les activitats acadèmiques i de formació, la consultoria, la innovació i el desenvolupament d'un laboratori industrial. Aquest 'Demo Center' és un espai de 2.200 metres quadrats on s'inclou maquinària pròpia per fer demostracions personalitzades a clients i col·laborar amb proveïdors.

El president de Comexi Group, Manel Xifra, va recordrt el fundador d'aquest negoci familiar, que dóna nom al nou centre tecnològic, i va subratllar que seguiran treballant amb l'"esperit de col·laboració" i "intercanvi de coneixements" tal com va fer ell en els seus inicis, tot dient que va ser capaç de "teixir un sentiment" de tota la comunitat del "packaging flexible" a què es dedica aquesta empresa.

Actor global del sector

Durant el seu discurs, Xifra també va manifestar l'aposta de creixement del grup per convertir-se en un dels "pocs subministradors globals del sector", ja sigui pel que fa a productes com de la incorporació de noves línies.

Amb una facturació que ronda els 100 milions d'euros, exporta el 98 per cent de la producció i més de la meitat de les vendes procedeixen de fora d'Europa. En l'actualitat compta amb fàbriques a les comarques gironines, a Brasil i a Itàlia.