24 de juliol de 2013
24.07.2013

El propietari de Nylstar de Blanes fa una oferta per la tèxtil Sati

La companyia de la Garriga va presentar fa uns dies concurs de creditors amb un deute de 46 milions

25.07.2013 | 08:27

El grup inversor Praedium ha presentat una oferta vinculant per la unitat productiva de l'empresa tèxtil Sati, que divendres passat va presentar concurs de creditors amb un deute de 46 milions d'euros.

En un comunicat, la firma d'inversió, presidida per Alfonso Cirera, ha precisat que l'oferta presentada, la quantia de la qual no ha precisat, garanteix el subministrament de fil a Sati, tant de poliamida com de fibres naturals.

Praedium va adquirir el 2009 l'empresa tèxtil Nylstar de Blanes, que va ser proveïdor de Sati, i també té el 70 per cent del capital de l'empresa de confecció de Mataró BMP.

Praedium recordava ahir que a l'adquirir Nylstar va assegurar els seus 250 llocs de treball, i confia en que la producció de Sati no s'arribi a parar. Praedium és una firma d'inversió especialitzada en diversos sectors, dels quals el tèxtil és el més important, i on és present a través de Nylstar Fashion Group.

De les quatre branques del grup, que són la industrial, la de marques, la de comerç electrònic i la de retail, Praedium preveu integrar a Sati a la primera.

Propietat de la família Fisas
Sati, amb seu a la Garriga, està especialitzada en la fabricació de tèxtils industrials com teles de filtració per a empreses del sector químic o petrolier, i també elabora teixits per a decoració i equipament de la llar. Propietat de la família Fisas, ocupa 248 treballadors i arrossega una important crisi des de fa anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema