El restaurant Espai de Gastronomia del Centre de Visitants del Gironès, situat a Sarrià de Ter (Gironès), proposa els seus clients rebaixar el preu del cafè de 3,10 a 1,10 euros si es demana per favor i amb amabilitat.

El responsable d'aquest espai gastronòmic, Xavier Altayó, ha explicat avui a EFE que, en un principi, van fer l'oferta de rebaixa perquè l'establiment està situat en una zona una mica conflictiva de Sarrià de Ter i entraven clients que feien les seves comandes amb poca educació.

"Fa un any, vam decidir penjar un cartell en el qual s'indica que un cafè val 3,10 euros però que si es demana per favor costa 2,10 i si, a més, es diu 'Bon dia, em podria posar un cafè, per favor', la rebaixa és d'un altre euro, fins a l '1,10", indica Altayó.

Des d'aleshores, molts clients s'han apuntat a la deducció per educació a l'hora de demanar un cafè, veient el costat simpàtic de la situació, diu l'encarregat.

Altayó argumenta: "ja que hem de treballar, per què no fer-ho amb un somriure i amabilitat?".

El 'premi a la bona educació' s'ha fet tan popular que un dels seus clients ha enviat una foto del cartell amb el descompte al diari La Vanguardia, que avui la publica en un lloc destacat de les seves pàgines d'Opinió.

"També nosaltres anem a penjar una foto en la nostra pàgina de Facebook i sabem que altres clients ja ho han fet", indica l'encarregat, que lamenta, això no obstant, ser coneguts per aquesta circumstància quan lluiten per ser coneguts per la seva oferta gastronòmica.

El centre de visitants del Gironès és un equipament que agrupa l'oficina de turisme comarcal, un centre d'interpretació del territori, una botiga i l'espai de gastronomia, que ofereix productes de la terra i de quilòmetre 0.