Gas Natural invertirà aquest any 8,7 milions d'euros a les comarques gironines, xifra que li servirà per construir gairebé 45 nous quilòmetres de xarxa de distribució, incorporar 5.000 nous punts de subministrament a la demarcació i entrar a l'Alt Empordà, fent arribar el gas natural a la Jonquera i a les urbanitzacions d'Empuriabrava i Santa Margarida

L'entrada de Gas Natural a l'Alt Empordà era una de les assignatures pendents que la companyia tenia al territori. Fins ara, la seva xarxa de distribució només arribava a l'Escala, mitjançant el gasoducte que dóna servei a la zona de la Costa Brava centre.

Aquest 2014, però, la companyia començarà a entrar amb força a la comarca. Això sí, ho farà mitjançant plantes de gas natural liquat, perquè d'ençà que ara fa dos anys el ministeri va paralitzar l'estesa del gasoducte Martorell-Figueres, no hi ha cap infraestructura de transport amb la qual l'empresa es pugui recolzar.

D'entrada, Gas Natural convertirà la planta de propà que hi ha a la Jonquera -i que ja va adquirir anteriorment- amb una de gas liquat. Però a més a més, en aquesta comarca disposarà de dues plantes satèl·lit més, que li permetran estendre la xarxa seva a les urbanitzacions d'Empuriabrava (Castelló d'Empúries) i Santa Margarida (Roses). El delegat de Gas Natural a Girona, Joan Arimany, assegura que les plantes els permetran tirar endavant els seus plans d'expansió, i que la previsió serà deixar-les en desús un cop el projecte de gasoducte es desencalli.

A més d'estendre's a l'Alt Empordà, durant aquest 2014 la companyia també centrarà part de la inversió en un altre eix: anar arribant a urbanitzacions de municipis on ja hi té presència. Aquest serà el cas de les de Serra Brava, a Lloret de Mar; les Olletes, a la Vall d'en Bas o Can Fornaca, a Riudarenes.

A més, els seus plans també inclouen ampliar el servei de què disposen algunes empreses de Riells i Viabrea a la resta del municipi. "La nostra estratègia també passa per anar-nos estenent com una taca d'oli al voltant dels diferents gasoductes que hi ha actualment a la demarcació", va explicar Arimany.