L'empresa gironina Parramon Exportap ha invertit 1,5 milions d'euros (MEUR) en una nova nau que li permet augmentar fins a un 40% la seva capacitat de producció. La planta se centrarà en fabricar taps de gamma alta per a licors i destil·lats, que inicialment s'exportaran a Escòcia i a l'Amèrica central. Amb aquesta nova línia, batejada amb el nom 'Art's', l'empresa serà capaç de fabricar fins a 70 milions de taps per any (tant de suro natural, microgranulat o especials). El president de la Generalitat, Artur Mas, que ha inaugurat la nova planta, ha posat la firma com a exemple d'internacionaltizació -exporta el 65% del que fabrica- i l'ha animada a explicar la seva experiència com a "model a seguir".

Nascuda el 1965, i amb seu al veïnat de les Serres, Parramon Exportap és una empresa de capital 100% català dedicada a la fabricació de taps. La seva activitat es diversifica en tres branques: els taps de suro naturals, els microgranulats i els especials per a licors, destil·lats, olis i essències.

L'any passat, la firma gironina va tancar l'exercici fabricant 50 milions de taps amb una facturació de 6 MEUR. Ara, Parramon ha fet un pas de gegant dins la seva estratègia d'internacionalització, amb la inauguració d'una nova planta que ha suposat una inversió d'1,5 MEUR. Aquesta és la quarta ampliació que fa l'empresa des de l'any 1992.

La nova nau, que es dedicarà exclusivament a fabricar taps de gamma alta, incorpora tecnologia d'última generació (com ara la visió artificial, que analitza 10.000 taps per hora, o el 3D per detectar-ne defectes de forma). La planta tindrà capacitat per produir fins a 20 milions d'unitats l'any, cosa que incrementa fins a un 40% la capacitat de fabricació actual de Parramon Exportap.

Amb l'objectiu de potenciar la seva gamma de taps exclusius, Parramon ha batejat tota la producció que surti d'aquesta nau amb un nou segell: 'Art's'. Sobretot, allò que s'hi fabricarà seran tapaments per a destil·lats (com rom, whisky, bourbon, conyac, armanyac, brandi o tequila).

Reforçar la presència internacional

El director general de l'empresa, Francesc Parramon, ha subratllat que la nova planta és "essencial per reforçar la presència internacional" de la firma. Inicialment, els taps que surtin d'aquestes instal·lacions s'exportaran a països productors de whisky (com Escòcia), a França i també a diversos de l'Amèrica Central (com Cuba o Mèxic). Parramon Exportap fa ara nou anys que va introduir-se en el segment de la gamma alta.

L'empresa gironina és un clar exemple d'exportació. Té presència a més d'una quinzena de països i ven a fora el 65% de la seva producció (percentatge que aquest 2014 incrementarà). Entre els seus 800 clients figuren prestigiosos cellers de tretze països productors de vins, destil·lats i escumosos d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania.

Referent a seguir

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dissabte les noves instal·lacions de Parramon Exportap. Mas ha posat l'empresa com "un referent i un model empresarial a seguir" i l'ha animada a explicar la seva experiència. Segons ha subratllat el president, "cal donar a conèixer firmes com aquesta per mostrar que hi ha realitats positives", cosa que permet "generar confiança en uns moments en què fa falta".

A més del president, a l'acte també hi ha assistit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Qui ha apadrinat l'acte ha estat el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca.