Amb el lema Les infermeres a l'avantguarda millorant les cures, des del 27 de maig a l'1 de juny de 2017, la Infermeria mundial té una cita a la ciutat de Barcelona, en el Congrés Internacional d'Infermeria que organitza cada quatre anys el Comitè Internacional d'Infermeria (CIE), amb la col·laboració de l'organització nacional del país amfitrió -a l'any 2013 es va celebrar a Melbourne (Austràlia).

Durant cinc dies, la ciutat de Barcelona serà la seu d'un dels majors i més importants congressos sanitaris de tot el món. I no només pel nombre d'assistents -es preveu que viatgin més de 15.000 infermeres i uns altres 15.000 participin de forma virtual-, sinó també per la rellevància de destacades figures internacionals com Leslie Mancuso, Mary Wakefield, Bufona Aiken, Aiko Yamamoto o Rowaida Al Maaitah.

Tots els professionals que assisteixen al congrés tindran l'oportunitat de compartir els seus coneixements i punts de vista i tindran l'oportunitat de construir relacions i difondre els seus coneixements i el seu lideratge d'Infermeria entre especialitats, cultures i països.

També s'examinarà la importància d'integrar la pràctica, la ciència, el coneixement i la equitat per prestar cures d'excel·lència.

Altres temes destacats que es tractaran durant aquests dies en el Congrés Internacional d'Infermeria seran: els sistemes de salut i l'economia, les cures directes i la seguretat del pacient, l'equitat, l'ètica i els drets humans, la promoció de la salut, les tecnologies de la informació, la formació, el lideratge i gestió, els recursos humans, les catàstrofes i pandèmies, així com la història de la infermeria.

Presència gironina

De la demarcació de Girona, el Comitè científic ha escollit 20 treballs realitzats per infermeres i infermers, de diferents àmbits de la salut, perquè es presentin a la comunitat infermera internacional.

El darrer dia del Congrés, s'ha organitzat una visita guiada a la Xarxa de Salut mental de Girona, un dels models més eficients d'Europa. Segons l'estudi Refinement, aquest model ens reporta que la regió de Girona tingui les taxes de reingrés hospitalari més baixes d'Europa, 18% versus 40%.

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Girona col·labora activament en l'organització d'aquest Congrés des de la Comunitat Autònoma de Catalunya i estarà present, juntament amb els col·legis de Barcelona, Lleida i Tarragona, amb un estand propi a l'Auditori Fòrum de Barcelona, on s'informarà sobre aspectes rellevants de la disciplina infermera.