07 de abril de 2017
07.04.2017

Tipus i símptomes més destacats d'aquesta malaltia

07.04.2017 | 07:06

Depenent del nombre i de la intensitat dels símptomes, els episodis depressius poden classificar-se com a lleus, moderats o greus.
Una distinció fonamental és l'establerta entre la depressió en persones amb i sense antecedents d'episodis maníacs. Tots dos tipus de depressió poden ser crònics i poden reaparèixer, especialment quan no es tracten.

Trastorn depressiu
recurrent
Com el seu nom indica, es caracteritza per repetits episodis de depressió. Durant aquests episodis, es desenvolupa un estat d'ànim deprimit, una pèrdua d'interès i de la capacitat de gaudir, i una reducció de l'energia que consegüentment produeix una disminució de l'activitat; tot això durant un mínim de dues setmanes.
Moltes persones amb depressió també pateixen símptomes d'ansietat, alteracions del son i de la gana, sentiments de culpa i baixa autoestima, dificultats de concentració i fins i tot símptomes sense explicació mèdica.
Depenent del nombre i de la intensitat dels símptomes, els episodis depressius poden classificar-se com a lleus, moderats o greus. Les persones amb episodis depressius lleus tenen dificultats per seguir amb les seves activitats laborals i socials habituals, tot i que normalment no les suspenen completament. En canvi, durant un episodi depressiu greu és molt improbable que el pacient pugui mantenir les seves activitats socials, laborals o domèstiques si no és amb grans limitacions.

Trastorn afectiu
bipolar
Aquest tipus de depressió consisteix en episodis maníacs i depressius separats per intervals amb un estat d'ànim normal. Els episodis maníacs es caracteritzen per un estat d'ànim elevat o irritable, hiperactivitat, logor­rea, autoestima excessiva i disminució de la necessitat de dormir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema