És possible anar de compres sense portar la cartera al damunt, només amb el telèfon mòbil?

Sí. De fet, l´aplicació de BBVA Wallet et permet realitzar el pagament amb contactless, sense utilitzar la targeta, només encenen el mòbil. Una vegada descarregada l´aplicació, vincules el pagament a una targeta o compte i automàticament fas el pagament aproximant el telèfon al datàfon.

La preocupació principal de qualsevol usuari és la seguretat d´aquest mètode de pagament. L´aplicació compta amb un sistema segur?

Sí, abans de realitzar la compra et demana el pin, si així ho estableix l´usuari i, a més, t´arriba una notificació automàtica en el telèfon mòbil on es notifica el nom del comerç on has realitzat la compra així com l´import. Això permet a l´usuari tenir un major control dels seus pagaments.

Quins avantatges comporta tenir l´aplicació?

El primer de tot i el més clar és el pagament sense necessitat de la targeta. Addicionalment el que aporta l´aplicació és que les operacions habituals que t´obligaven a desplaçar-te a l´oficina, ara les pots fer directament a través del teu telèfon mòbil. Per exemple, pots consultar l´extracte, el contracte de la targeta, les dades de la targeta -el número, el CVN, la data de caducitat i el PIN-; pots contractar la targeta a través de la mateixa aplicació, modificar el límit de crèdit o de retirada d´efectiu, entre altres opcions. I, sobretot, l´estrella de l´aplicació és que pots apagar i encendre la targeta quan vulguis i les hores que vulguis. Per exemple, si marxes de viatge i deixes la targeta a casa, la pots apagar i quan tornis, tornar-la a encendre.

Podem concloure, doncs, que l´usuari té un major control operatori de la seva targeta?

Exacte, el control és absolut. Fins i tot, ha arribat al punt que pots escollir si la teva targeta és operativa només a Espanya o també a l´estranger. L´usuari pot delimitar tots els aspectes del seu compte.

Una de les opcions amb les quals compta l´aplicació de BBVA són les promocions, què és això?

Dins de la mateixa aplicació hi ha una sèrie d´ofertes i descomptes que van en funció de la teva ubicació. Els pagaments queden geolocalitzats, per la qual cosa la mateixa aplicació amb el sistema d´ubicació del telèfon mòbil determina on et trobes i t´indica aquells comerços, que van des de restaurants fins a botigues de roba, que ofereixen descomptes.

Les millores de l´aplicació cap a on van encaminades?

Totes les actualitzacions van encaminades a tenir un major control de les targetes. La recent actualització de l´aplicació ha incorporat la traçabilitat. Ara, l´usuari pot rastrejar la seva targeta des del moment que la contracta fins que l´obté. A més, ara ja pots cancel·lar les targetes des de la mateixa aplicació. Cal recordar que aquest sistema funciona tant a Android com a iOS i que es pot accedir al BBVA Wallet mitjançant l´empremta digital.