El sector de l’automoció mira cap a un futur optimista i ha deixat enrere els anys foscos de la crisi econòmica. L’economia remunta i la venda de vehicles creix any rere any. I en paral·lel també ho fan les empreses dedicades al sector. És el cas d’Oliva Motor, que ha agafat les regnes de l’històric concessionari de BMW, Motorrad i Mini de Martin i Conesa de Girona. «Es tracta d’una incorporació molt important per al grup. Estem bolcant tots els nostres esforços i il·lusions perquè el projecte d’Oliva Motor Girona tiri endavant», explica Carlos Fontana, director general de l’empresa.

Amb una àmplia trajectòria de més 70 anys dins el sector de l’automòbil, el grup Oliva va començar a operar als anys 60 a la ciutat de Reus amb la marca Peugeot. Amb els anys, el grup d’automoció ha crescut absorbint més marques (Citroën, Honda, BMW, Motorrad i Mini) i ampliant la seva difusió més enllà de la província de Tarragona. El mes de desembre passat l’empresa es va posar al capdavant del concessionari oficial de Girona de les marques BMW, Motorrad i Mini.

«L’objectiu de l’adquisició és créixer com a grup i millorar el volum de vendes. En adquirir un concessionari com el Martin i Conesa, amb el prestigi que té aquí a Girona i el seu important volum de vendes de marques tan solvents i importants, el grup agafa més rellevància dins el mercat», explica Fontana. El grup Oliva creix en volum i també en nombre de treballadors. Amb l’adquisició del concessionari gironí, l’empresa ha incorporat una vuitantena de persones, passant dels 250 treballadors als 330. A més, el concessionari passa a estar liderat per Cristina Martin, vinguda de Martin i Conesa i, per tant, amb una àmplia experiència dins el sector gironí de l’automoció.

El concessionari oficial de BMW, Motorrad i Mini està situat, des de l’any 2001, al Polígon Industrial La Maret de Salt. Amb el canvi, les instal·lacions de l’empresa s’han mantingut i s’ha obert una nova sala d’exposició de Mini dins el mateix concessionari de BMW. I també s’han mantingut el concessionari de Figueres i el punt de venda i de taller d’Olot.

Una aposta pels vehicles elèctrics

Un dels canvis més notoris és la incorporació de la venda de vehicles elèctrics. «Ara comercialitzem el BMW i la gamma de cotxes elèctrics de la marca», explica Cristina Martin, gerent d’Oliva Motor Girona. El concessionari compta amb la llicència per vendre aquest tipus de vehicles que tant de prestigi tenen. Es poden trobar l’i8 i l’i3 de la marca BMW. A banda, també compten amb una àmplia gamma de vehicles híbrids, el futur. «Les nostres marques, BMW i Mini, aposten extraordinàriament per aquestes tecnologies sostenibles amb una important inversió», explica Fontana.

Les noves tecnologies han arribat al sector de l’automòbil aconseguint fabricar uns vehicles més ecològics i que, per tant, contaminin menys, com també han millorat la conducció i agilitzat els mecanismes de comercialització. A Oliva Motor Girona, però, aposten pel tracte personal amb els clients. «El nostre objectiu és arribar als nostres clients i donar-los el grau de satisfacció més alt possible, explicant totes les bondats dels nostres productes i fent que la seva experiència a l’hora de comprar el vehicle sigui una experiència molt bona des del moment que entren al concessionari fins que s’emporten el vehicle», explica Fontana.

A banda de la venda de vehicles nous, el concessionari també comercialitza vehicles usats, és a dir, de segona mà o de quilòmetre zero. També compta amb un servei de taller i de recanvis. «Tenim tots els serveis que necessita un vehicle. El taller d’Oliva Motor compta amb un dels índexs de qualitat i satisfacció més alt de tot Espanya», apunta Fontana.

Un any molt esperat

El mercat del sector de l’automòbil porta dos anys de creixement. Les xifres de vendes es van apropant any rere any a les d’abans de la crisi econòmica. Totes les marques estan creixent i BMW, Mini i Motorrad, també. Al mateix temps, aquesta situació òptima ve acompanyada d’unes magnífiques accions comercials i de finançament per a la compra de vehicles que faciliten, ara més que mai, la venda dels vehicles i que les persones puguin comprar el seu cotxe de somni.

Un any òptim per a BMW, que presentarà aquest any nous models. Acaba de sortir el nou BMW X2 i s’espera l’arribada del nou BMW X4 i del molt esperat BMW Sèrie 8.