Un total de 40 establiments de la ciutat de Girona participaran a la Setmana Gastronòmica de Girona, la mostra culinària més antiga de tot Catalunya, que se celebrarà del 20 al 29 d'abril a la capital gironina. Els establiments mostraran, en la 38a edició de la campanya, l'essència de la seva cuina amb propostes per a tots els paladars. Restaurants de llarga història a la ciutat i d'altres recentment oberts, donaran al públic la possibilitat de tastar la gran varietat de la cuina gironina.

Entre les noves obertures que s'estrenaran aquest any, hi ha el restaurant Cal Ros, al carrer Ballesteries, el cor del Barri Vell de la ciutat, que participarà per primera vegada amb un menú degustació basat en l'alta qualitat dels productes de proximitat, i la creativitat del seu xef, Marc Fiol.

La cocteleria Cua de Gall, al carrer Ginesta, molt a prop de la plaça Catalunya, sorprendrà els clients amb còctels especials durant tota la setmana i un menú gastronòmic elaborat amb cura per la Noèlia Méndez i en Marc Trull.

Finalment, la Taverna Asiàtica Mimi de Man Tong i Rodrigo Palet presentarà un menú especial de parelles, amb plats típics de l' streetfood asiàtic, al bellmig del carrer Nou.

La campanya està organitzada per l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. Després de 38 anys d'història, l'objectiu de la campanya continua essent el mateix que en la seva primera edició: promoure la cuina local oferint menús gastronòmics especials, per a tot tipus de paladars i butxaques; utilitzant com sempre, el millor producte de proximitat i qualitat.

La Setmana Gastronòmica de Girona és la mostra culinària més antiga de tot Catalunya i un any més vol promoure la cuina local i de les comarques gironines oferint menús gastronòmics especials. Dins d'aquesta voluntat, la campanya vol donar a conèixer les actuals tendències gastronòmiques així com els nous i futurs corrents culinaris de la cuina catalana.

L'edició del 2018 arrencarà aquest divendres 20 d'abril i s'allargarà fins al diumenge 29. Deu dies on els 40 establiments gironins elaboraran i serviran els seus millors menús, maridats amb els vins més adients per tal de contribuir a fer de la 38ena Setmana Gastronòmica, una de les propostes més interessants i atractives de la demarcació.

L'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectius promocionar la gastronomia i el turisme sostenible amb l'organització d'actes i la participació en esdeveniments. Aquesta és una de les campanyes que compta amb més recorregut, ni més ni menys que 38 edicions.