La consellera de Salut, Alba Vergés, va inaugurar la nova sala de rehabilitació de l'hospital de Figueres, que ha permès doblar l'espai del centre dedicat a aquest àmbit.

«El sector de salut ha patit molt durant l'època de la crisi econòmica i tot eren males notícies. Però aquesta època ja s'ha acabat; ara en comencem una de nova i aquest nou servei de Figueres n'és un referent», va indicar la consellera Vergés durant l'acte d'inauguració, en què va estar acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila; el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras; el president del patronat de la Fundació Salut Empordà i alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, i el director gerent, Martí Masferrer.

Fins ara el centre alt-empordanès tenia només una sala de rehabilitació de 400 metres quadrats que es trobava al Centre Sociosanitari Bernat Jaume i que donava servei tant als pacients ingressats com als externs. Aquestes noves instal·lacions, de 642 metres quadrats i situades a l'edifici est de l'hospital, permetran descongestionar el centre sociosanitari i també ajudaran a reduir el temps d'espera dels pacients per poder accedir al servei.

Les obres van començar l'estiu del 2018 i van acabar a principis de febrer. La inversió ha estat de 826.000 euros. La sala està dedicada als pacients externs, mentre que els que estan ingressats continuaran anant al Bernat Jaume.

Apartament adaptat

La nova sala disposa d'un apartament adaptat, pioner a la demarcació, amb cuina, un lavabo i una dutxa adaptables i un llit. Les instal·lacions també ofereixen una nova tecnologia, la tecarteràpia, un mètode no quirúrgic per al tractament físic de teixit damnificat o sa. A més, la nova ubicació de la zona de rehabilitació permet accedir-hi directament pel carrer de Glòria Compte, sense haver de pujar escales ni agafar l'ascensor.

Actualment, la unitat de rehabilitació del centre hospitalari disposa d'un equip multidisciplinari de 20 professionals: 14 fisioterapeutes, 3 metges rehabilitadors, 2 terapeutes ocupacionals i un logopeda. L'any 2018 es van realitzar 40.000 sessions de rehabilitació i es van atendre prop de 5.000 usuaris procedents de tota la comarca de l'Alt Empordà.

El servei ja disposa de diferents aparells per treballar sòl pelvià, limfoedema o disfuncions de l'aparell locomotor. També organitza grups de treball, com l'Escola d'esquena, les sessions infantils d'escoliosi o les destinades a pacients respiratoris i cardíacs.