L'obtenció del carnet de conduir a la demarcació de Girona s'ha convertit en un autèntic problema per a molts conductors novells o per als conductors professionals. La manca de personal tant a la Direcció General de Trànsit (DGT) com la falta d'examinadors han provocat múltiples conflictes i retards i la situació s'ha convertit en extremadament greu.

Durant els darrers mesos hi hagut vagues i en algun moment s'han arribat a acumular miles de conductors pendents de fer l'examen. Per fer la teòrica no hi ha problemes i els terminis estan dins de la normalitat. El problema arriba quan un cop superades les classes pràctiques els alumnes volen anar a la prova final per a l'obtenció del carnet. Llavors la manca d'examinadors fa que trobar un dia i hora per a l'examen sigui una autèntica aventura.

Cap a finals de l'any passat la situació es va començar a normalitzar per l'increment de la plantilla d'examinadors, el reforç de personal eventual i algunes hores extres fetes pels funcionaris. Això va permetre esponjar la bossa d'alumnes pendents però els problemes continuen. A la seu de la Direcció General de Trànsit a Girona falta personal i la gent que hi treballa no dona l'abast per atendre totes les peticions i la demanda que hi ha en els diferents processos vinculats a l'obtenció del permís de conduir.

El conflicte entre examinadors i DGT ja ve del 2015 i entre el 2017 i 2018 és quan es va enquistar més, amb vagues i exigències per part del col·lectiu. No va ser fins al desembre del 2018 i a última hora davant l'amenaça d'una nova vaga que el Govern va acceptar la seva principal petició: el cobrament d'un complement específic de 250 ?. A partir d'aquí es va aturar la protesta i van suavitzar-se les coses.

A poc a poc es van fer passos en aquest sentit i les darreres notícies apunten que properament s'incorporaran dos funcionaris a la Direcció General de Trànsit. Amb aquestes dues incorporacions, hi haurà 13 examinadors fixos a la DGT provincial de Girona.

Mentrestant, però, la falta de personal adminsitratiu provoca que hi hagi aproximadament un mes d'espera a Girona per obtenir el permís provisional de conduir. Pot passar perfectament tot un mes entre que una persona aprova l'exàmen pràctic de conducció i obté el permís provisional per poder ja circular amb normalitat. Aquest document que ara tarda trenta dies permet als conductors circular a l'espera del permís definitiu. Normalment, aquest tràmit es feia en un termini màxim de quatre dies.