Aemes, Mapfre i Zurich són els tres finalistes que opten a rebre aquest any la 31a edició del Premi Sol que el Col·legi de Mediadors d’Assegurances atorga a l’entitat, organisme o institució d’àmbit nacional o internacional que s’hagi destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador col·legiat i en les seves relacions amb el Col·legi. El seu lliurament és un dels moments més esperats de la Setmana Mundial i aquest any es concedirà el dia 22 d’octubre en el marc d’una sessió que s’oferirà també via streaming des del plató de televisió que s’instal·larà a l’Hotel Palau de Bellavista by Urhhotels de Girona.

La cerimònia de lliurament anirà precedida de l’acte central, que començarà a les 7 de la tarda amb l’entrevista a la cuinera Carme Ruscalleda a càrrec del periodista i vicepresident de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau. Ruscalleda parlarà de producte, tradició i creativitat. A continuació, al voltant de les 8 del vespre tindrà lloc l’homenatge als mediadors veterans i el reconeixement als 50 anys de col·legiació.

A continuació està anunciada la sorpresa de la nit que porta el nom d’«Assegurança Gastronòmica» i que els organitzadors no han volgut desvelar. A 3/4 de 9 de la nit es lliurarà el Premi Sol i al voltant de les 9 de la nit es preveu fer la cloenda d’aquesta 46a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances.

El primer guanyador del Premi Sol va ser la firma Cresa-Grup Allianz-RAS. Històricament durant aquestes tres dècades ha hagut molts guanyadors el que remarca el prestigi de rebre aquesta distinció. Entre les empreses que han aconseguit aquest reconeixement hi ha per exemple FIATC, Generali, Plus Ultra, Winterthur, Reale Assegurances, Liberty Serguros, Mapfre, Vitalicio o Sabadell Grup Assegurador. Altres guanyadors han estat el Consorcio de Compensación de Seguros, l’Agrupación Convenio RC Corredores, el Consejo General de los Colegios Mediadores de Seguros, la Real Academia Española o la Mútua de Propietaris, entre d’altres.