En preguntar-li per la seva activitat, Josep Maria Pou Soler, fundador i director del despatx, ens explica que, en resum, la seva tasca consisteix a anticipar i superar aquells dubtes o situacions legals que puguin afectar els seus clients, posant el coneixement i experiència de la firma a la seva disposició.

Així mateix, afirma que és enriquidor ajudar els clients a satisfer els seus interessos i acompanyar les empreses en les seves estratègies de consolidació, creixement o reestructuració, ja que una de les coses que més els satisfà és tenir la capacitat de crear valor i complir amb les expectatives dipositades.

COMPROMÍS AMB EL FUTUR

Des de Pou Advocats, entenem que els joves són els encarregats de mantenir i millorar tot allò que hem construït fins avui. Per això, creiem en l'ensenyament i la formació com a eines de futur i, en conseqüència, comptem en les nostres files amb advocats que han compatibilitzat (Universitat Politècnica de Catalunya) i compatibilitzen (Universitat de Girona) l'exercici de la professió amb la docència universitària, així com en altres escoles de màster i col·lectius professionals.

De la mateixa manera, creiem en els joves com a líders del demà i, en línia amb aquest criteri, pensem que una societat o grup familiar amb vocació de romandre en el temps ha d'incorporar perfils de totes les edats, combinant l'experiència i visió de cada generació per fomentar un aprenentatge mutu que asseguri la consolidació del coneixement, així com la posterior innovació. Aquest fet, pensem, és imprescindible per potenciar el teixit empresarial que sempre ha caracteritzat la ciutat.

FEM GIRONA, FEM CIUTAT

Totes les tasques que ens han encarregat els nostres clients, des de petites reclamacions civils o administratives fins a importants operacions mercantils internacionals, són un orgull per al despatx, en el sentit que sempre hi ha algú al darrere que ha depositat la seva confiança en nosaltres. Això sempre és d'agrair i t'omple tant en l'àmbit personal com professional, i quan addicionalment amb aquestes tasques s'aporta un gra de sorra per tal que Girona es consolidi com a referent europeu, aquest orgull es transforma en honor. A títol d'exemple de participacions recents en projectes d'aquesta naturalesa, podem citar la construcció de la nova Clínica Girona, que suposa l'aportació a la ciutat d'un centre mèdic de primer nivell equiparable a qualsevol dels millors hospitals d'Europa en relació amb els sectors que tracta, així com un referent d'edificació innovadora, sostenible i que es convertirà en una oportunitat de reforma i creixement de la ciutat. També podríem destacar casos d'internacionalització d'empreses gironines, com seria el d'AD Bosch, que s'ha integrat amb un dels líders europeus de recanvis i accessoris sense perdre el seu caràcter familiar. O casos d'emprenedoria, on hem guiat inversors i fundadors per a l'execució de projectes que generin un impacte positiu per a la ciutat, com és el de la recent constituïda empresa d'energia solar Fotovol. Així mateix, tenim l'honor de treballar des de l'any 1987 com a advocats del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'edificació de Girona, i de compartir amb ells l'interès per la conservació d'edificis emblemàtics, per la millora del procés d'edificació i per procurar un creixement estètic i sostenible de la ciutat. Un altre exemple de participació en l'activitat i creixement de la província és l'assessorament a ajuntaments, consells comarcals, i altres administracions públiques en les seves relacions amb els ens privats. Tot això, en resum, fa que l'exercici de l'advocacia sigui encara més gratificant.