La Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona produeix a l'any prop de 80 milions de quilos de poma (80.000 tones) i entre un 25 i 30% d'aquesta producció, uns 25 milions de quilos s'exporten a l'estranger, principalment a països europeus. El 2020 hi va haver un 14% menys de producció respecte a l'any anterior, degut als temporals, sobretot el Gloria, però el clima suau de la primavera va ajudar a tenir una poma d'alta qualitat.

Poma de Girona compta amb un total de quatre varietats: Golden, Gala, Granny Smith i Red Delicious. La proximitat amb el mar Mediterrani i amb els Pirineus fa que les plantacions gaudeixin d'un clima privilegiat. A més, la Poma de Girona és internacionalment reconeguda com un producte de qualitat, segur, de confiança i sostenible.

Els productors són fructicultors altament qualificats que usen tècniques de producció integrada respectuoses amb el medi ambient, responsables i sostenibles. Fan controls de qualitat estrictes, implanten sistemes de traçabilitat i visiten altres països per conèixer noves tècniques i nous sistemes de producció de pomeres. L'any passat es van desplaçar a Hawke's Bay, al nord-est de Nova Zelanda, i anteriorment a Polònia i a la costa oest dels Estats Units.

Els fructicultors gironins també van escollir Nova Zelanda per la producció que tenen de pomes en climes càlids, ja que amb alguns d'aquests productors neozelandesos formen part del programa Hot Climate Breeding Programe (HCBP).

Poma de Girona agrupa tres empreses que produeixen i comercialitzen la poma: Girona Fruits (Bordils), Giropoma Costa Brava (Ullà) i Fructícola Empordà (Sant Pere Pescador). La IGP Poma de Girona compta amb gairebé 80 socis productors que representen un total de 1.700 hectàrees productives distribuïdes entre les comarques del Baix Empordà, l'Alt Empordà, la Selva i el Gironès.

L'excel·lència i la qualitat de la poma ve donada també pel lloc on es cultiva. La terra i el clima és molt important i la poma que surt des d'Ullà, al Baix Empordà, reuneix plenament aquestes característiques. Des de la cooperativa Giropoma Costa Brava s'informa que «la província de Girona, situada al nord-est de Catalunya, disposa de grans valls de fèrtils terres envoltades de mar i muntanya, amb un clima mediterrani que fa que aquest entorn sigui el lloc ideal per al cultiu de les diferents varietats d'arbres fruiters i, en especial, la poma».

Per aquest motiu surt una poma d'una gran qualitat molt apreciada no només a casa nostra sinó també a l'exterior. En aquest sentit, destaquen que «els nostres productes, apreciats en tots els mercats nacionals i internacionals, són el resultat de la bona feina a favor de la qualitat».