Nomo Girona obrirà el 22 d’octubre les seves portes a l’emblemàtic local gironí dels “Jardins de la Mercè”. Aquest espai, una casa senyorial de l’any 1900 situada al barri vell de Girona que compta amb un jardí protegit i catalogat oficialment com a romàntic, serà el 10è establiment del grup empresarial català dedicat a la gastronomia japonesa.

Nomo Girona està ubicat a una finca especial, tal i com comenta Xavier Rocas, un dels socis del restaurant, i per aquest motiu s’ha mantingut l’estructura original de l’establiment: un espai interior dividit en 4 sales, i un espai exterior que compta amb una part de porxo –on estarà situat l’espai de restauració exterior–, el jardí protegit i catalogat com a romàntic, i un reservat aïllat envoltat de bambú.

La capacitat, tant interior com exterior, és d’unes 60 persones aproximadament, i ja es poden realitzar reserves a través del web www.nomogirona.com.

Part del menjador interior del Nomo Girona Grup Nomo

Pel que fa a la decoració, el restaurant ha estat dissenyat per l’interiorista barceloní, expert en il·luminació, Josep Lluís Xuclà, qui ha convertit el local en un espai totalment diferent i acollidor.

El xef japonès Naoyuki Haginoya, també soci i al capdavant de la cuina de la resta d’establiments del grup, és l’encarregat d’una oferta gastronòmica que posa de manifest la seva trajectòria a diferents barres de sushi, izakayas i yakinukus a Tokio, però amb presència de productes locals i de temporada.

Oferta gastronòmica del Nomo Girona Grup Nomo

Espais emblemàtics

Cal destacar que l’essència del grup familiar és buscar ubicacions que siguin especials, reconegudes i emblemàtiques, per tal que els usuaris puguin gaudir d’una experiència gastronòmica única, en espais màgics i diferents. Amb aquesta premissa van obrir el seu primer establiment a la província de Girona, al Far de Sant Sebastià, i uns anys després al Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, locals als quals el grup va donar un nou impuls. Seguint la mateixa línia, Nomo arriba a la ciutat de Girona amb la intenció de fer el mateix al reconegut local de la Pujada de la Mercè.

Naoyuki Haginoya, Borja Molina-Martell i Xavier Rocas Grup Nomo

Pel que fa al Grup Nomo

El Grup Nomo neix l’any 2007 de la mà dels germans, Borja i Juan Molina-Martell Ramis, el seu cunyat Ramón Jiménez i el xef japonès Naoyuki Haginoya, quan van decidir crear un nou concepte de restaurants japonesos obrint el seu primer restaurant al barri de Gràcia.

Actualment compten amb 3 restaurants a Barcelona (Nomo Gràcia, Nomo Galvany i Nomo Sarrià), 1 a Madrid (Nomo Barganza) i un servei de delivery i take-away a Barcelona i Madrid (Nomomoto).

A la seva expansió a la província de Girona els acompanyen Xavier Rocas i la família Figueres, personalitats reconegudes del sector hoteler i hostaler gironí, amb els quals obren el seu 4t establiment (El Far Nomo, Nomo Nàutic, Jani –únic restaurant de cuina mediterrània del grup ubicat a Llafranc—i Nomo Girona).