El fred comença a estrènyer i en arribar a casa ja comencen a notar-se les baixes temperatures. Per això, en aquests dies són molts els que ja estan encenent la calefacció en les seves llars. Amb aquest acte arriba una conseqüència directa, que és l'increment en la despesa i en les corresponents factures. No obstant això, existeixen una sèrie de recomanacions que t'ajudaran a reduir la despesa generada en calefacció.

Mantenir una temperatura adequada a casa

Les fortes pujades de temperatures provoquen que es pugi la temperatura de la calefacció més del necessari. No obstant això, els experts asseguren que per a escalfar una llar és suficient amb encendre la caldera a 21 graus.

Programar l'encesa

Si només estaràs a casa un parell d'hores al dia, la millor opció és programar l'encesa per a abans d'arribar, la qual cosa et permetrà tenir la teva llar en la temperatura adequada sense gastar de més.

No cobrir els radiadors

Col·locar un moble massa a prop o posar roba humida damunt perquè s'assequi més ràpid no és recomanable si el que cerques és treure el màxim partit a la teva calefacció. El consum serà major i també la factura.

Apagar la calefacció a la nit

Excepte en casos de fred extrem, mantenir la calefacció encesa a la nit només augmentarà la despesa en energia de manera considerable. Per això, es recomana apagar-la abans d'anar-se a dormir, ja que es romandrà abrigallat en el llit.

Revisar els aïllaments

Entre el 25% i el 30% de les necessitats de calefacció d'una llar es deuen a pèrdues de calor que s'originen en les finestres. Per això, és necessari comprovar que l'habitatge compta amb sistemes d'aïllament adequats que no deixin entrar el fred.

Un bon manteniment de la caldera

Un bon manteniment permetrà que la caldera funcioni amb el màxim rendiment i evitarà que es produeixin problemes importants en el futur. Algunes companyies inclouen en el contracte el servei de manteniment de manera gratuïta, recorda realitzar-lo una vegada a l'any per a evitar sorpreses