Després de més de sis hores de reunió indígenes i Govern no han aconseguit arribar a cap acord que permeti frenar les mobilitzacions, tot i que Uribe ha proposat una taula permanent de diàleg que estarà encapçalada pel ministre de l'Interior, Fabio Valencia Cossio, segons ha donat a conèixer Caracol ràdio.

El mandatari ha acceptat acollir la Declaració Universal dels Pobles Indígenes de les Nacions Unides, però fent dues excepcions que estan en la Constitució. La primera, ha estat la no-retirada de la Força Pública de les terres indígenes, perquè considera que "a Colòmbia no hi pot haver territoris vedats per a les forces". La segona excepció en què no ha cedit el Govern ha estat la petició dels indígenes que la propietat del subsòl sigui dels pobles natius.

Gran part de la trobada, a la qual han assistit més de 7.000 persones, s'ha centrat en la presumpta violació dels drets humans. Els indígenes han mostrat un vídeo on suposats integrants de la Força Pública apareixen llançant artefactes explosius contra els natius que participaven en les protestes, la qual cosa ha estat refutada pel director de la Policia Nacional, Oscar Naranjo, qui ha afirmat que té els seus propis vídeos on els indígenes també agredien els uniformats.